Η επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας και η δημιουργία κυκλικών κόμβων, αυτές είναι οι λύσεις για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού, σύμφωνα με τους οδηγούς ταξί. 

Κι τις δύο προτάσεις το σωματείο των ιδιοκτητών ταξί τις έχει υποβάλει στις αρμόδιες αρχές όμως μέχρι ώρας δεν έχει γίνει κάτι για την υλοποίηση τους.

Με την δημοτική αστυνομία και σε συνδυασμό με την παρουσία της τροχαίας η πόλη θα αποκτήσει πάλι κανόνες στο θέμα της στάθμευσης αφού πλέον έχει χαθεί κάθε έννοια μέτρου όχι μόνο στους δρόμους (ευθύνη της τροχαίας), αλλά και στις πλατείες και στους πεζόδρομους (ευθύνη του δήμου). 

Όμως, ο δήμος παραμένοντας πιστός στις ιδεολογικές του εμμονές δεν έχει κάτι πάνω σε αυτό και δεν έχει αξιοποιήσει όποιες ευκαιρίες είχε για την πρόσληψη έμψυχου δυναμικού για να στελεχώσει τη δημοτική αστυνομία.

Όσον αφορά τους κυκλικούς κόμβους το παράδειγμα στο Κουκούλι και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου είναι τα πλέον χαρακτηριστικά της ανάσας που μπορούν να δώσουν στο κυκλοφοριακό. 

Σκεφτείτε να μην υπήρχαν σε αυτά τα σημεία κυκλικοί κόμβοι. "Οι φωτεινοί σηματοδότες και τα φανάρια στις εισόδους των πόλεων δεν μπορούν να προσφέρουν πολλά πράγματα. Έχουμε κάνει την πρόταση αυτή στις αρμόδιες αρχές, όμως έχουμε μείνει εδώ και καιρό στις μελέτες" αναφέρουν χαρακτηριστικά οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί.