Το Ναυάγιο: Είναι σκληρός και νοιάζεται αποκλειστικά για το συμφέρον της οικογένειάς του, μέχρι τη στιγμή που θα εμφανιστεί μπροστά του η Μαρία. Τότε θυμάται όσα δεν πρόλαβε να ζήσει.

Ο Κώστας Ξυκομηνός είναι ο Δημήτρης Γιαννακάκης και φέτος, μέσα από το «Ναυάγιο» του MEGA, μας θυμίζει τον συντηρητισμό μιας άλλης εποχής, ακόμα και όταν αυτός περνάει μέσα από τον έρωτα.

Σκληρό πρότυπο πατέρα και συζύγου ο Δημήτρης...

«Ο χαρακτήρας του Δημήτρη διαμορφώθηκε από τις κοινωνικές αξίες, τις συνήθειες και τα ήθη της εποχής του. Από τη μέχρι τώρα συμπεριφορά του φαίνεται ότι μεγάλωσε με τις συντηρητικές αντιλήψεις του δικού του πατέρα και τις ακολουθεί κατά γράμμα και στη δική του οικογένεια. Είναι αυστηρός, απόλυτος, αυταρχικός και πιστεύει ότι μόνο αυτός γνωρίζει τι είναι η πραγματική ευτυχία για τις κόρες του».

Μήπως τελικά συνεχίζει να είναι ερωτευμένος με τη Μαρία;

«Προς το παρόν έχει αναστατωθεί από τη συνάντησή τους και το ότι είναι παντρεμένη με τον Βλάση. θέλει να μάθει για τη ζωή της και πώς νιώθει τώρα που ξαναβρέθηκαν κάτω από αυτές τις περίεργες συνθήκες. Όταν ήταν νέοι αγαπιόντουσαν κρυφά, γιατί τα ήθη της εποχής τότε δεν επέτρεπαν τον φανερό έρωτα».

Και για την Πολυξένη τι συναισθήματα έχει στην πραγματικότητα; Τουλάχιστον εκείνη, μου είχε πει σε συνέντευξή της πως αγαπάει πολύ τον άντρα της.

«Στην εποχή που παντρεύτηκε ο Δημήτρης την Πολυξένη η πλειονότητα των νέων παντρεύονταν με προξενιό. Οι γονείς θεωρούσαν δικαίωμα του σωστού κηδεμόνα να αποκαταστήσουν με έναν καλό γάμο τα παιδιά τους. Κάπως έτσι πιστεύω ότι συνέβη και με τον Δημήτρη. Στο πρόσωπο της Πολυξένης αναγνώρισε μια ήσυχη, υπάκουη και υπομονετική γυναίκα που θα γινόταν μια αφοσιωμένη σύζυγος και εξαιρετική μητέρα, η οποία θα φροντίζει και θα αγαπάει αυτόν και την οικογένειά τους. Ο γάμος μαζί της ήταν μια σύμβαση που ικανοποίησε τους γονείς του και τον βοήθησε να ανέλθει κοινωνικά και οικονομικά ώστε να γίνει ένα σημαντικό πρόσωπο των Χανιών, κάτι που πάντα ήθελε

Πηγή tv24