Με αφορμή τη νέα θεατρική παράσταση «Ψυχών Λύτρωσις» στο θέατρο Αλκμήνη, η Ελένη Φίλιππα παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου. Μεταξύ άλλων, μάλιστα, η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε στις δύσκολες συνεργασίες που είχε μέχρι σήμερα και την προσωπική της διαχείριση σε αυτές.

Βιώσατε στην καριέρα σας κακοποιητικές συμπεριφορές;

Έχω βιώσει κάποιους κακότροπους σκηνοθέτες, μέχρι εκεί όχι κάτι ακραίο. Μια φορά μόνο έτυχε να γίνει κάτι μπροστά μου το 1993 και σηκώθηκα και έβαλα τις φωνές σε μια πολύ μεγάλη πρωταγωνίστρια. Συμπεριφέρθηκε πολύ άσχημα σε συναδέλφους, τους απαξίωσε και σηκώθηκα και της είπα «ποια νομίζεις ότι είσαι και μιλάς έτσι;». Δεν με ενδιέφερε αν θα χάσω τη δουλειά μου. Εξεγέρθηκε ο εαυτός μου, γιατί έχω ορισμένες αρχές μέσα μου και δεν επιτρέπω κάποιες συμπεριφορές.

Μπράβο σας…

Όχι μπράβο, έτσι είμαι. Όταν γίνεται κάτι μπροστά σου και δεν μιλάς, σημαίνει ή ότι εσύ νομίζεις πως είσαι κάτι ανώτερο από αυτόν που βρίζει ο άλλος ή είσαι τόσο δειλός που δεν τολμάς. Πάρα πολλοί άνθρωποι στη ζωή τους έχουν αντισταθεί, ο καθένας με τον τρόπο του και το έχουν πληρώσει.

Έτυχε ποτέ να συνεργαστείτε με κάποιους από τους ηθοποιούς που καταγγέλθηκαν;
Όχι, δεν είχε τύχει να συνεργαστώ με κανέναν ευτυχώς. Για κάποιες συμπεριφορές είχα ακούσει, γιατί αυτά κυκλοφορούν στο επάγγελμα. Πολλές φορές όμως δεν είσαι και σίγουρος ότι αυτό το οποίο ακούς είναι και η απόλυτη αλήθεια. Μόνο όταν το ακούσεις από κάποιον που ξέρεις και του έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη θα το πιστέψεις.