Η βία είναι μια λέξη, αλλά όταν πέφτει πάνω σου αφήνει σημάδια ανεπανόρθωτα. 

Η φωτογράφος Σίσσυ Κρανίδη ως γνήσιο καλλιτεχνικό πνεύμα και έχοντας ευαισθητοποιηθεί πάνω στο κοινωνικό ζήτημα της βίας κατά των γυναικών, αποφάσισε να προχωρήσει σε ένα ξεχωριστό φωτογραφικό project, θέλοντας να περάσει το δικό της μήνυμα μέσα από την δουλειά της. 

Το μήνυμα ότι καμία γυναίκα δεν πρέπει να είναι μόνη όταν πέφτει θύμα κακοποιητικής συμπεριφοράς και βίας, αλλά σπάζοντας τη σιωπή και μη δείχνοντας καμία ανοχή απέναντι σε τέτοιου είδους περιστατικά, να κάνει ότι χρειάζεται και ότι προβλέπει ο νόμος, εξασφαλίζοντας τη νομική προστασία και την ψυχολογική στήριξη από τις δομές του κράτους και της πολιτείας και φέρνοντας τους δράστες απέναντι στις συνέπειες των πράξεων τους. 

Μόνο έτσι θα μειωθούν κάποια στιγμή τα σοκαριστικά νούμερα που αντικρίζουμε κάθε χρόνο στην παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, μόνο έτσι θα σταματήσουν οι βίαιες συμπεριφορές που φτάνουν ακόμα και στις γυναικοκτονίες. 

Η ίδια ως ένα ανήσυχο πνεύμα εμπνεύστηκε και δημιούργησε αυτό το φωτογραφικό project για την παγκόσμια ημέρα κατά της βίας των γυναικών, με την ελπίδα ότι μέσα από την δουλειά της θα βοηθήσει και αυτή στην αφύπνιση του κόσμου και στην επαγρύπνηση του γυναικείου πληθυσμού. 

"Η βία είναι μια σκιώδης παρουσία που μένει μέσα σου και ξέρει να κρύβεται καλά. Τα ακονισμένα νύχια σκάβουν τόσο βαθιά μέσα που ο φόβος πονάει περισσότερο από τον ίδιο τον πόνο" αναφέρει η ίδια στο πλαίσιο του φωτογραφικού αυτού project. 

"Ευχαριστώ τον Νίκο και την 'Ελλη για την συμμετοχή τους στην όλη δουλειά".