Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου έκανε δηλώσεις κι αναφέρθηκε στους λόγους που τον ανάγκασαν να φύγει από την Ελλάδα, ενώ μίλησε επίσης, για τις πρόσφατες δηλώσεις της Μαρίας Ιωαννίδου σχετικά με τους αμφιφυλόφιλους.

Μιλώντας στην εκπομπή «Breakfast@Star», ο παρουσιαστής δήλωσε αρχικά: «Ήρθα ινκόγκνιτο στην Ελλάδα μετά από καιρό, για να καλύψω το Fame Story για την εκπομπή μου στην Κύπρο. Θα μου άρεσε πάρα πολύ να είμαι στο YFSF. Είναι αδύνατον αυτή την στιγμή να κάνουμε εκπομπή στην Ελλάδα, αν και έχουν γίνει κάποιες προτάσεις».

Για την αλλαγή που έκανε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο τραγούδι «Άδωνις», είπε: «Διαφωνώ που αφαίρεσε τη λέξη "χοντρή". Τρελαίνομαι να βλέπω τον κόσμο να φοράει ό,τι θέλει. Εγώ θα βάλω μαγιό και θα δείξω και την κοιλίτσα μου στην παραλία, γιατί όχι;».

Αναφορικά με τις δηλώσεις της Μαρίας Ιωαννίδου σχετικά με τους αμφιφυλόφιλους, αλλά και τα ομόφυλα ζευγάρια που μεγαλώνουν παιδιά, σχολίασε: «Μόλις είδα το θέμα, παρακάλεσα τον αρχισυντάκτη μου να μην το παίξουμε, γιατί δεν ήθελα να τσακωθώ με τη Μαρία Ιωαννίδου. Μην παρεξηγηθώ, αλλά είναι χαζοχαρούμενη. Με την καλή έννοια. Νομίζω ότι το είπε για να ασχοληθούμε μαζί της».

Τέλος, ανέφερε: «Έχω φάει πολύ "ξύλο" από τον Τύπο κι αυτός ήταν ένας από τους λόγους που έφυγα από την Ελλάδα και δεν μου λείπει κιόλας πολύ. Έχω περάσει δύσκολα, πολλά βράδια έκλαιγα. Κλείστηκα πολλές φορές στον εαυτό μου».