Η Βρετανία θα χορηγήσει επιπλέον 30 εκατομμύρια στερλίνες σε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, ανακοίνωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον καθώς μετέβαινε στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στην περιοχή.

Ο Κάμερον θα συναντηθεί με Παλαιστίνιους ηγέτες και εκπροσώπους ανθρωπιστικών υπηρεσιών.

Την Πέμπτη, συναντήθηκε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου καθώς συνεχίζονταν οι μάχες ανάμεσα στο Ισραήλ και το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, πριν από την προβλεπόμενη για σήμερα έναρξη τετραήμερης ανακωχής και την αναμενόμενη απελευθέρωση 13 Ισραηλινών γυναικών και παιδιών ομήρων.

"Ελπίζουμε ότι σήμερα θα δούμε την απελευθέρωση ομήρων και καλώ όλες τις πλευρές να συνεχίσουν να εργάζονται προς την απελευθέρωση κάθε ομήρου. Μια παύση θα επιτρέψει επίσης την πρόσβαση στον λαό της Γάζας σωτήριας βοήθειας", αναφέρει ο Κάμερον σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

"Είμαι υπερήφανος που μια τέταρτη πτήση από τη Βρετανία που μεταφέρει κρίσιμης σημασίας προμήθειες προσγειώθηκε σήμερα στην Αίγυπτο και μπορώ να ανακοινώσω νέα χρηματοδότηση 30 εκατομμυρίων στερλινών (πάνω από 34 εκατομμύρια ευρώ), η οποία θα δαπανηθεί σε ζωτική βοήθεια, όπως για καταλύματα και ιατρικές προμήθειες", προσθέτει.

Αυτή διπλασιάζει το ποσό της επιπρόσθετης βοήθειας που δεσμεύτηκε η Βρετανία να προσφέρει στη Γάζα μετά το ξέσπασμα του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς τον Οκτώβριο.