Νέο κατάστηµα δημιούργησε η Optima bank στην Πάτρα, το 28ο του Οµίλου, στην οδό Αγίου Ανδρέου 42.

Η Optima Bank διαθέτει σήμερα 27 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα από τα οποία 3 είναι στη Θεσσαλονίκη ενώ το κατάστημα της Πάτρας έρχεται σε συνέχεια της ανάπτυξης του δικτύου σε πόλεις της περιφέρειας όπως η Κόρινθος και το Ηράκλειο.


Παρουσίαση Optima Bank - Πάτρα - Part 1


Παρουσίαση Optima Bank - Πάτρα - Part 2

Λίγα λόγια για την Optima bank

H Optima bank ιδρύθηκε στις 31 Ιουλίου 2019, με την εξαγορά της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος από τον όμιλο Βαρδινογιάννη. Ακολουθώντας μια νέα, διαφορετική τραπεζική φιλοσοφία, η Optima bank αποτελεί μια απλή, ευέλικτη και σύγχρονη τράπεζα, που στοχεύει να προσφέρει τη βέλτιστη τραπεζική εμπειρία. Οι πελάτες της Optima bank, μέσα από το μοντέλο προσωποποιημένης εξυπηρέτησης, μπορούν να καλύψουν το σύνολο των αναγκών τους, σε όλους τους τομείς της τραπεζικής και επενδυτικής δραστηριότητας. Στόχος της Optima bank είναι να δημιουργήσει ένα νέο πρότυπο, αποτελώντας “τράπεζα αναφοράς” για ολόκληρο τον κλάδο.

Σε ποιους πελάτες απευθύνεται η Optima bank

  • Όλοι οι κλάδοι μας ενδιαφέρουν. Δεν τους ξεχωρίζουμε. Κάθε υγιής επιχείρηση που κατάφερε να επιβιώσει από την 10ετή κρίση και θέλει να αναπτυχθεί είναι εν δυνάμει πελάτης μας και στεκόμαστε δίπλα της.
  • Για τους ιδιώτες πελάτες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν τα χρήματά τους, έχουμε τη γνώση, την εμπειρία, τα εργαλεία και τα εξειδικευμένα στελέχη να παρέχουμε υπηρεσίες επενδυτικής τραπεζικής υψηλού επιπέδου.

Γιατί η Optima bank είναι μία διαφορετική τράπεζα

Στην Optima bank είδαμε τα πάντα από την αρχή.

Στοχεύσαμε στο να μετατρέψουμε την τραπεζική συναλλαγή σε μια ευχάριστη εμπειρία! Δημιουργήσαμε μια διαφορετική τραπεζική φιλοσοφία και επενδύσαμε σε ένα διαφορετικό μοντέλο εξυπηρέτησης. 

Το όνομά μας δεν είναι τυχαίο. Προέρχεται από την λέξη optimum, δηλαδή ‘‘το βέλτιστο, το καλύτερο’’

Συνδυάζει τον οπτιμισμό και την αισιοδοξία ως στάση ζωής. 

Μας ενδιαφέρει να είμαστε η πιο αξιόπιστη τραπεζική επιλογή για τους πελάτες

Με απόλυτο σεβασμό στον χρόνο τους, απλές διαδικασίες, υπηρεσίες και προϊόντα που θα έχουν τις ανάγκες του πελάτη στο επίκεντρο.

Η πελατοκεντρική λειτουργία της Optima bank είναι επιλογή, όχι ανάγκη

Οι ίδιοι πελάτες ανέδειξαν (μέσα από έρευνες που διεξήγαμε) την έλλειψη πελατοκεντρικής προσέγγισης, κάτι που οι άλλες τράπεζες λόγω των προβλημάτων της τελευταίας 10ετίας είχαν ξεχάσει.

Για όλους μας, η επίσκεψη σε ένα κατάστημα τράπεζας ήταν συνήθως μία όχι και τόσο ευχάριστη εμπειρία. Εμείς σχεδιάσαμε και δημιουργήσαμε καταστήματα που δεν θυμίζουν τυπικό τραπεζικό κατάστημα, με σύγχρονο, φιλικό και ανθρώπινο χαρακτήρα.

Τα καταστήματα της Optima bank είναι τα πρώτα φυσικά καταστήματα χωρίς γκισέ στην Ελλάδα. Όλες οι συναλλαγές με την τράπεζα –ακόμα και οι εγχρήματες- γίνονται σε άνετα γραφεία συνεργασίας και οι συναντήσεις με πελάτες (επιχειρήσεις ή ιδιώτες), πραγματοποιούνται σε κλειστά meeting rooms, προσφέροντας την απαραίτητη διακριτικότητα για μια διαφορετική εμπειρία στην τραπεζική εξυπηρέτηση. 

Εγκαινιάσαμε μια νέα phygital προσέγγιση στη λειτουργία των καταστημάτων μας

Ένα ευρύ φάσμα τεχνολογικών εφαρμογών που διευκολύνουν την διάδραση μεταξύ τράπεζας – πελάτη, μειώνουν τη γραφειοκρατία, επιταχύνουν τις διαδικασίες και ανταποκρίνονται στις αυξημένες ανάγκες των πελατών μας.

Σε μόλις 15λεπτά, είσαι πελάτης της Optima bank

Εντός 15’ μόλις, ο πελάτης μπορεί να ξεκινήσει την τραπεζική του σχέση με άνοιγμα καταθετικού λογαριασμού, έκδοση χρεωστικής κάρτας και κωδικών e-banking  στην τράπεζα, με μια μόνο ψηφιακή υπογραφή.

Οι άνθρωποι της Optima bank αλλάζουν τον τραπεζικό κλάδο κάθε μέρα προς το καλύτερο

  • Το σημαντικότερο κεφάλαιο της Optima bank, είναι οι άνθρωποί της.
  • Διαθέτοντας κορυφαία τραπεζικά στελέχη, παρέχουμε στους πελάτες μας την βέλτιστη εξυπηρέτηση στην Ελλάδα, με ανθρώπους που είναι σε θέση να κατανοήσουν τις ανάγκες των πελάτων και να τους προτείνουν τις βέλτιστες λύσεις.
  • Ο πελάτης δεν χρειάζεται να βρει τον ‘‘εξυπηρετικό υπάλληλο’’ για να μπορέσει να ολοκληρώσει τις συναλλαγές του χωρίς να ταλαιπωρηθεί. Αντίθετα, σε όλα μας τα καταστήματα παρέχουμε το ίδιο επίπεδο τραπεζικής εξυπηρέτησης. Και αυτό θεωρούμε πως είναι ένα εξαιρετικά ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα.

Παρουσίαση Optima Bank - Πάτρα - Part 3


Παρουσίαση Optima Bank - Πάτρα - Part 4


Παρουσίαση Optima Bank - Πάτρα - Part 5


Βασικά οικονομικά στοιχεία

Ίσως η μόνη τράπεζα στον κόσμο που σημείωσε οργανική κερδοφορία μόλις στον 18ο μήνα λειτουργίας της 

Καταθέσεις

2021: €1,3 δισ.

2022: €2,2 δισ.

9μηνο 2023: €3,2 δισ. 

Δάνεια

2021: €1 δισ.

2022: €1,7 δισ.

9μηνο 2023: €2,2 δισ.

Κέρδη

2021: €16,7 εκατ.

2022: €40,3 εκατ.

9μηνο 2023: €73,6 εκατ. 

Επιπλέον οικονομικά μεγέθη 9μήνου 2023Παρουσίαση Optima Bank - Πάτρα - Part 6


Παρουσίαση Optima Bank - Πάτρα - Part 7

Χρηματιστηριακές υπηρεσίες

Η Optima bank είναι η μόνη ελληνική τράπεζα, στην οποία ο χρηματιστηριακός της κλάδος είναι ενσωματωμένος στην τράπεζα και όχι ανεξάρτητη εταιρία, βελτιώνοντας σημαντικά την εξυπηρέτηση των πελατών. Η τράπεζα, διαθέτει από την ίδρυσή της ισχυρό και έμπειρο χρηματιστηριακό κλάδο, με πολλαπλές βραβεύσεις, αναγνωρισμένο για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρει σε επενδυτές στις χρηματαγορές της Ελλάδας, Κύπρου, αλλά και σε όλα τα ξένα χρηματιστήρια.

Δίκτυο καταστημάτων

Η Optima bank διαθέτει ένα δίκτυο 28 καταστημάτων σε ολόκληρη τη χώρα. Συγκεκριμένα 21 καταστήματα στη Αττική, 3 καταστήματα στη Θεσσαλονίκη, 1 στην Κόρινθο, 1 στο Ηράκλειο Κρήτης, 1 στη Λάρισα και 1 στην Πάτρα. Η όποια περαιτέρω αύξηση του δικτύου θα έρθει μετά από πολύ προσεκτική μελέτη και ανάλυση των δεδομένων όπως έχουμε κάνει μέχρι σήμερα. Θα γίνει δε σε πόλεις και περιφέρειες που διαχρονικά συγκεντρώνουν σημαντικό μερίδιο τραπεζικής δραστηριότητας και προσφέρουν στην ανάπτυξη της χώρας, σε όλους τους τομείς της οικονομίας.

Πολλαπλές διακρίσεις σε μόλις 4 χρόνια λειτουργίας

Τα πολλαπλά βραβεία που έχει λάβει η Optima bank στα μόλις 4 χρόνια λειτουργίας της, αποτελούν σημαντικές στιγμές αναγνώρισης για την τράπεζα και τα στελέχη της, επιβεβαιώνοντας την επιτυχημένη πορεία που έχουμε διανύσει έως σήμερα.Οι σχετικές διακρίσεις αφορούν τις υπηρεσίες ψηφιακής τραπεζικής, την εξαιρετική εμπειρία πελατών μας, τη δημιουργία περιεχομένου στα social media, την αποθήκευση δεδομένων, όπως και την παρουσία μας στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Δείκτης NPS

Στην Optima bank λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψιν τα σχόλια και την άποψη των πελατών μας και φροντίζουμε να αναπροσαρμόζουμε τη στρατηγική προσέγγισή μας με επίκεντρο τους ίδιους. Τα πολύ υψηλά ποσοστά του δείκτη ικανοποίησης πελατών (NPS) – σταθερά πάνω από 80 - επιβεβαιώνουν ότι η προσέγγισή μας ακουμπάει στις ανάγκες των πελατών μας, παρέχοντας πραγματικά την βέλτιστη τραπεζική εμπειρία.

Συμμετοχή σε προγράμματα χρηματοδότησης

Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

  • Η Optima bank συμμετέχει σε όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, έχοντας χορηγήσει περισσότερα από 86εκατ. ευρώ.
  • Η Optima bank συμμετέχει στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, έχοντας στην διαδικασία αξιολόγησης επενδυτικά σχέδια άνω των 530εκατ. ευρώ.

Optima bank και βιωσιμότητα

Η τράπεζα έχει υιοθετήσει μια eco-friendly προσέγγιση στη λειτουργία της

Οι αφίσες και τα φυλλάδια  έχουν αντικατασταθεί από digital οθόνες εντός των καταστημάτων, ενώ οι πελάτες μπορούν να ολοκληρώσουν τις συναλλαγές τους με την τράπεζα χωρίς υπογραφές σε χαρτιά, αλλά μέσω του συστήματος e-signature. Επιπλέον είμαστε από τις πρώτες τράπεζες που εντάξανε την αποδοχή της ψηφιακής ταυτότητας στα καταστήματά μας.

Η ανάπτυξη που όλοι αναζητούμε πρέπει να στηρίζεται σε πρακτικές βιωσιμότητας

Αξιοποιώντας την τεχνολογία, συνδυάσαμε τις βέλτιστες πρακτικές του φυσικού και ψηφιακού κόσμου, δημιουργώντας τη σύγχρονη phygital μορφή της τραπεζικής. Digital οθόνες, ηλεκτρονική διάθεση των statements των λογαριασμών των πελατών, ανακύκλωση χαρτιού, πλαστικού, αλουμινίου, οργανικών αποβλήτων, στην κατεύθυνση της μηδενικής παραγωγής απορριμμάτων (zero waste), ανάπτυξη του enterprise data warehouse της τράπεζας εξολοκλήρου στο cloud, εξασφαλίζοντας μείωση στην κατανάλωση ενέργειας και στο αποτύπωμα άνθρακα, είναι ορισμένες από τις ενέργειες που εκφράζουν τη φιλοσοφία της Optima bank για υπεύθυνο επιχειρείν στο ευρύτερο περιβάλλον δράσης της.

Εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Το διάστημα 27-29 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η δημόσια προσφορά της Optimabank και συγκεκριμένα η διάθεση 21.000.000 νέων μετοχών, ποσοστό 28,5% του συνόλου των μετοχών της.

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Optima bank μέσω της δημόσιας προσφοράς ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και αποτυπώθηκε με εμφαντικό τρόπο, φθάνοντας τα 548,6 εκατ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας τις συνολικές νέες μετοχές κατά 3,7 φορές. Η τελική τιμή διάθεσης διαμορφώθηκε στα 7,2 ευρώ ανά μετοχή και το συνολικό ύψος των κεφαλαίων που αντλήθηκαν διαμορφώθηκε στα 150,9 εκατ. ευρώ. Εξαιρουμένων των μετοχών που αντιστοιχούν στη ζήτηση του κυρίου μετόχου Ireon Investments Ltd, και των Cornerstone επενδυτών, οι προς διάθεση νέες μετοχές υπερκαλύφθηκαν 5,1 φορές.


Ινφο:

Διεύθυνση: Αγίου Ανδρέου 42, Πάτρα
Τηλέφωνο: 261 600 2230
Site: www.optimabank.gr