Θύμα ενός άγνωστου απατεώνα που συστήθηκε ως υπάλληλος του λογιστή τους έπεσαν μια γυναίκα και η κόρη της στη Ρόδο. Ο δράστης τηλεφώνησε από κινητό στην πρώτη και της είπε ότι δικαιούται αναδρομικά από τη σύνταξή της, αλλά τη... μπέρδεψε με την διαδικασία που υποτίθεται ότι έπρεπε να ακολουθήσει για να τα λάβει.

Η ανυποψίαστη γυναίκα ανέθεσε την διαδικασία στην κόρη της, η οποία πήρε την χρεωστική κάρτα της ακολουθώντας τις οδηγίες του «λογιστή» και πήγε σε ένα ATM, όπου έκανε με υπόδειξή του δυο ισόποσες μεταφορές χρημάτων συνολικού ύψους 7.960,63 ευρώ από λογαριασμό του οποίου είναι δικαιούχος μαζί με την μητέρα της. Στη συνέχεια, ο δράστης της ζήτησε να επαναλάβει τη διαδικασία και η γυναίκα αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Έτσι, πήγε στο γραφείο του λογιστή της και διαπίστωσε ότι ο υποτιθέμενος βοηθός δεν... υπήρχε! Μετά από αυτό, οι δυο γυναίκες υπέβαλαν αίτημα αμφισβήτησης συναλλαγών στην τράπεζα και περιμένουν μήπως γλιτώσουν το ιδιαίτερα μεγάλο ποσό, ενώ παράλληλα έκαναν καταγγελία στην Ασφάλεια Ρόδου που προσπαθεί να εντοπίσει τα ίχνη του απατεώνα.

Πηγή: protothema