Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για την διαμονή στα Καλάβρυτα την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Καλαβρύτων, Κωνσταντίνο Δαφαλιά, ήδη οι κρατήσεις ένα μήνα πριν από τις μέρες των Χριστουγέννων είναι πάνω από 70% και έχουν μια ανοδική τάση.

Το ενδιαφέρον αυτό έχει ξεκινήσει από τις αρχές Οκτωβρίου και συνεχίζεται, ενώ αναμένεται να κορυφωθεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, όπου εκεί πια με δυσκολία θα βρίσκει κανείς δωμάτιο στην πόλη των Καλαβρύτων.

Όπως κάθε χρόνο η πληρότητα στα ξενοδοχεία των Καλαβρύτων για τις μέρες των Χριστουγέννων θα φτάσει στο 100%, ωστόσο, πολλά θα εξαρτηθούν από το πότε θα ανοίξουν οι πίστες του Χιονοδρομικού Κέντρου και το αν θα χιονίσει.

Ενδιαφέρον υπάρχει σύμφωνα με πληροφορίες και για τα καταλύματα της Airbnb και της βραχυχρόνιας μίσθωσης που τα τελευταία χρόνια στα Καλάβρυτα και στην ευρύτερη περιοχή, έχουν αυξηθεί σημαντικά στον αριθμό.

Οι τιμές στα ξενοδοχεία των Καλαβρύτων είναι στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι, ενώ και η αγορά της πόλης ετοιμάζεται για την εορταστική περίοδο.

Η επισκεψιμότητα στα Καλάβρυτα αναμένεται να ξεκινήσει από τις 12 με 13 Δεκεμβρίου και μετά όταν γίνουν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της μνήμης του Ολοκαυτώματος.

Για την ώρα τα Καλάβρυτα έχουν κόσμο τα Σαββατοκύριακα, όμως οι καθημερινές κινούνται σε ένα χαμηλό επίπεδο αφού εκτός των άλλων ο Οδοντωτός δεν λειτουργεί.

Σημειώνουμε ότι ο Δεκέμβρης και ειδικότερα οι μέρες της εορταστικής περιόδου αποτελούν το 90% του ετήσιου τζίρου των ξενοδοχείων και των επιχειρήσεων της πόλης.