Πάνω από το 70% των εμπορικών μαγαζιών στην Πάτρα ήταν κλειστά, την Τετάρτη στις 22 Νοεμβρίου, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση που αποφάσισε ο Εμπορικός Σύλλογος και οι επαγγελματικοί φορείς ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Αυτό υποστήριξε τουλάχιστον σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Κώστας Ζαφειρόπουλος, τονίζοντας ότι κλειστά ήταν τόσο τα μαγαζιά του κέντρου, όσο και αυτά της περιφέρειας.

Ωστόσο, υπήρξαν και μαγαζιά που δεν κατέβασαν τα ρολά τους, κρίνοντας ότι δεν θα πρόσφεραν τίποτα με μια πορεία, γνωρίζοντας ωστόσο το πόσο δυσμενές είναι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο κατά της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.  

Η πορεία άλλωστε πέρασε από το κέντρο όπου υπήρχαν αρκετά μαγαζιά ανοικτά. Ανοικτά ήταν στο σύνολο τους σχεδόν όλα τα αρτοποιία και οι φούρνοι, ενώ αντίθετα τα περισσότερα κομμωτήρια – κουρεία ήταν κλειστά.

Η εστίαση στήριξε την κινητοποίηση ωστόσο τα μαγαζιά του κλάδου ήταν στο σύνολο τους όλα ανοικτά, κάτι που άλλωστε είχε αναφέρει και ο ΣΚΕΑΝΑ, ενώ καθολική ήταν η συμμετοχή των ταξί στην απεργία που δεν βγήκαν στους δρόμους για το μεροκάματο. Κανονικά ήταν ανοικτά τα πολυκαταστήματα και οι ξένες αλυσίδες. 

Μένει να δούμε ποιες θα είναι οι επόμενες κινητοποιήσεις και τι αντίκτυπο θα υπάρξει στην κυβέρνηση, αν δηλαδή αποσύρει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, βάζοντας το σε συζήτηση με όλους τους επαγγελματικούς φορείς.