Σε εφιάλτη εξελίχτηκε η κυριακάτικη βόλτα για μία οικογένεια στον πεζόδρομο του Βελεστίνου, όταν αδέσποτος σκύλος επιτέθηκε στο 4,5 χρόνων κοριτσάκι της και το δάγκωσε στο κεφάλι.

Το συμβάν σημειώθηκε στον κεντρικό πεζόδρομο του Βελεστίνου, προχθές Κυριακή γύρω στις 11 το πρωί και ενώ πλήθος κόσμου απολάβανε τον καφέ του σε επιχειρήσεις εστίασης.

Οι κραυγές της μικρούλας δονούσαν τον αέρα. Σε κατάσταση πανικού οι γονείς της έσπευσαν να δούνε τι συμβαίνει. Το αδέσποτο τετράποδο είχε αρπάξει από το κεφάλι το κοριτσάκι και το δάγκωνε. Αίματα έτρεχαν από παντού. Το αδέσποτο απομακρύνθηκε από περαστικούς, ενώ το κοριτσάκι έκλαιγε. Οι γονείς που μετέφεραν εσπευσμένα το παιδί στο Κέντρο Υγείας του Βελεστίνου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και του χορηγήθηκε ειδική αντιβίωση.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφονται επιθέσεις αδέσποτων σε μικρούς και μεγάλους.
Ο δήμαρχος δήλωσε αναρμόδιος, λέει η μητέρα του κοριτσιού που το δάγκωσε σκύλος

Η μητέρα του παιδιού σε κατάσταση σοκ επικοινώνησε με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, προκειμένου να μεταφέρει την έντονη ανησυχία της και να εκφράσει το αίτημα για λήψη μέτρων εκ μέρους της δημοτικής αρχής. Όπως είπε η ίδια (τα στοιχεία της είναι στη διάθεση της εφημερίδας) για το συμβάν επικοινώνησε προσωπικά με τον δήμαρχο Δημήτρη Νασίκα η συζήτηση όμως που ακολούθησε μεταξύ των δύο πλευρών δεν την ικανοποίησε.

«Ο δήμαρχος δήλωσε αναρμόδιος, υπογραμμίζοντας ότι τα περιθώρια παρεμβάσεων του δήμου είναι περιορισμένα αναφορικά με τα αδέσποτα», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η ίδια, εκφράζοντας την εύλογη απορία, που θα πρέπει τελικά να απευθύνεται ένας πολίτης σε παρόμοια περιστατικά. «Είμαι ζωόφιλη. Δεν έχω κανένα θέμα με τα ζώα. Όταν όμως αγέλες αδέσποτων κατακλύζουν ακόμη και το κέντρο της πόλης μας, με αποτέλεσμα να γίνονται επικίνδυνα για τη σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων, εκτιμώ ότι ο δήμος πρέπει να λάβει μέτρα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η οικογένεια μετά το συμβάν εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει αναφορά στο Αστυνομικό Τμήμα Βελεστίνου και στην Εισαγγελία.