Μια περιουσία έχασε ένας 56χρονος από τη Λάρισα, ο οποίος έπεσε θύμα άλλης μιας απάτης μέσω της υποτιθέμενης χορήγησης του επιδόματος market pass, με δράστη έναν άγνωστο που επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του το μεσημέρι του Σαββάτου και του συστήθηκε ως υπάλληλος του... Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους!

Αφού έβγαλε ένα λογύδριο για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού, ο άγνωστος έπεισε τον ανυποψίαστο άνδρα ότι τάχα είναι δικαιούχος του επιδόματος και του ζήτησε να του δώσει τα απόρρητα στοιχεία των ηλεκτρονικών συναλλαγών του με την τράπεζα όπου διατηρεί λογαριασμό, ώστε να του καταθέσει εκείνος το ποσό που υποτίθεται ότι δικαιούται.

Ο 56χρονος του τα έδωσε, αλλά λίγο αργότερα διαπίστωσε με οδύνη ότι είχαν γίνει εννέα διαδοχικές μεταφορές χρημάτων από τους δύο τραπεζικούς λογαριασμούς του σε ισάριθμους λογαριασμούς αγνώστων, με αποτέλεσμα να κάνουν φτερά συνολικά 34.364 ευρώ! Την υπόθεση ερευνά η Ασφάλεια Λάρισας, που προσπαθεί να εξακριβώσει ποιοι είναι οι δικαιούχοι των λογαριασμών στους οποίους μεταφέρθηκαν τα χρήματα.

Πηγή: protothema