Στην εξιχνίαση περιπτώσεων απάτης σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών προχώρησαν αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του thestival.gr, για τις υποθέσεις σχηματίστηκαν, κατά περίπτωση, δικογραφίες σε βάρος έξι συνολικά ατόμων.

Οι δράστες κατάφερναν να αποσπάσουν τραπεζικούς κωδικούς από ανυποψίαστα θύματα και να ξαφρίσουν τους λογαριασμούς τους. Σε διάστημα ενός έτους, άρπαξαν πάνω από 33.000 ευρώ.
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις απάτες στη Θεσσαλονίκη:

«Πέραν της αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης με πεζές και εποχούμενες περιπολίες, συστηματικές και στοχευμένες δράσεις που οδηγούν σε αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διενεργούν έρευνες σχετικά με υποθέσεις που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου-Αναλήψεως εξιχνίασαν τέσσερις (4) περιπτώσεις απατών και απατών με υπολογιστή, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα Ιουνίου 2022-Μαΐου 2023.

Σχημάτισαν, κατά περίπτωση, δικογραφίες σε βάρος έξι (6) συνολικά ατόμων, τα οποία με ιδιαίτερα τεχνάσματα και μεθοδολογία, προσποιούμενα είτε τους πελάτες είτε τους αγοραστές κατάφεραν να αποσπάσουν από τέσσερις παθόντες το συνολικό χρηματικό ποσό των 33.110 ευρώ.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα».