Είναι καλύτερο να κλείσουμε μια μέρα, παρά να κλείσουμε οριστικά.

Με αυτό το σύνθημα τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου και το διοικητικό συμβούλιο του φορέα, καλούν τον εμπορικό κόσμο να κατεβάσει τα ρολά  και να μην ανοίξει τα μαγαζιά του, την Τετάρτη στις 22 Νοεμβρίου.

Οι έμποροι τονίζουν ότι αυτή τη φορά το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, με πρόσχημα την φοροδιαφυγή και όλα τα άλλα που προβλέπονται σε αυτό, τους πατάει στην κυριολεξία κάτω και τους επιβαρύνει με τέτοιον τρόπο που δεν αντέχουν.

«Αν το αφήσουμε να περάσει και αυτό τότε να είστε σίγουροι ότι μέσα στο επόμενο διάστημα και σε συνδυασμό με την παρατεταμένη ύφεση που υπάρχει στην εμπορική κίνηση εδώ και καιρό, θα δούμε το ένα μαγαζί να κλείνει πίσω από τα άλλο» έλεγε χαρακτηριστικά έμπειρος παράγοντας της αγοράς.

Σύμφωνα με τα μηνύματα που λαμβάνουν τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου από τους συναδέλφους τους, η συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης θα είναι μεγάλη, καθώς οι έμποροι έχουν συνειδητοποιήσει τη αναγκαιότητα για να αντιδράσουν απέναντι σε αυτά που έρχονται.
Τα εμπορικά καταστήματα θα κλείσουν, τουλάχιστον στην πλειοψηφία τους, μη έχοντας έτσι και αλλιώς να χάσουν πολλά πράγματα αφού η κίνηση παραμένει μέχρι ώρας υποτονική.

Από την πλευρά του ο Εμπορικός Σύλλογος τονίζει ότι μέσω των αντιδράσεων και των κινητοποιήσεων θα αναγκάσουν την κυβέρνηση να πάρει πίσω το φορολογικό νομοσχέδιο και να το συζητήσουν από εκεί και πέρα όλοι οι φορείς από κοινού σε νέα βάση.