Το φετινό καλοκαίρι οι διερχόμενοι τουρίστες στην Πάτρα ήταν περισσότεροι από κάθε άλλη φορά.

Αυτό το παρατήρησαν και το διαπίστωσαν αρκετοί παράγοντες της αγοράς, τόσο τα καταστήματα εστίασης, όσο και στα εμπορικά μαγαζιά. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι το αποτύπωμα που άφησαν στην αγορά οι τουρίστες που πέρασαν από την Πάτρα ήταν τόσο έντονο.

Ένας από τους βασικούς παράγοντες της επισκεψιμότητας στην Πάτρα των ξένων τουριστών κρύβεται και πίσω από το πρόγραμμα του Culture and Shopping. Οι διερχόμενοι τουρίστες που έκαναν την βόλτα τους στους δρόμους της Πάτρας δεν προέρχονται μόνο από το λιμάνι, αλλά και από το αεροδρόμιο του Αράξου.

Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα Culture and Shopping που υλοποιήθηκε και αυτή την χρονιά μέσα από το Επιμελητήριο Αχαΐας, έφερνε μια φορά την εβδομάδα τουλάχιστον εκδρομές από τα διάφορα ξενοδοχεία της περιοχής γύρω από την Πάτρα.

Αν υπολογίσουμε ότι η εταιρεία που έτρεξε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, η TUS, έφερε στον Άραξο συνολικά από το διάστημα της 1ης Μαΐου μέχρι στις 30 Σεπτεμβρίου, 27.300 τουρίστες, τότε καταλαβαίνουμε ότι ένα μεγάλο μέρος των τουριστών αυτών ήρθαν στην Πάτρα.

20.000 χάρτες, πάνω από 40 επιχειρήσεις

Πήγαν έτσι στα αξιοθέατα της πόλης που προβάλλονταν στον χάρτη του Culture and Shopping, αλλά και ένα ποσοστό από αυτούς, έκανε τις αγορές του στα εμπορικά μαγαζιά ή ήπιε τον καφέ και το ποτό του σε ένα από τα καταστήματα εστίασης που συνεργάστηκε με το πρόγραμμα.

Συνολικά μοιράστηκαν 20.000 τουριστικοί χάρτες σε όλα τα ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής και της Πάτρας, ενώ προβλήθηκαν στον χάρτη πάνω από 40 επιχειρήσεις της πόλης.

Το πρόγραμμα αυτό ενίσχυσε την τοπική αγορά της Πάτρας για ακόμα μια χρονιά, αποτελώντας μια από τις ελάχιστες αιτίες που ο τουρισμός έδωσε ένα έστω και μικρό αποτύπωμα σε αυτή την πόλη.