Η ανάπλαση της Άνω πόλης προχωρά, με τις εργασίες να μην σταματούν, όμως ήδη τα πρώτα προβλήματα από τα σημεία που έχουν παραδοθεί, έχουν κάνει την εμφάνιση τους.

Κι τα προβλήματα αυτά δεν είναι άλλα από την παράνομη στάθμευση σε δρόμους που με βάση το σχέδιο της ανάπλασης, έχουν χαρακτηριστεί πεζόδρομοι. Άρα σε αυτούς τους δρόμους απαγορεύεται η στάθμευση.  

Οι κάτοικοι πάντως της περιοχής της Άνω πόλης που διαμαρτύρονται αφού δεν έχουν χώρους για να αφήσουν τα αυτοκίνητα τους, τονίζουν ότι ο διαχωρισμός των ήπιων μορφής πεζόδρομων (εκεί επιτρέπεται η στάθμευση) και των πεζόδρομων, είναι μια δύσκολη υπόθεση.

Υπάρχουν οι μπεζ (για τους πεζόδρομους) και οι γκρι κυβόλιθοι (για τους ήπιας μορφής), όμως σε ορισμένα σημεία ήταν αδύνατη η πρόσβαση στους δρόμους ήπιας μορφής αν πρώτα δεν παρανομήσεις περνώντας από τους πεζόδρομους.

Μπλέξιμο; Κάπως έτσι. Σε τελική ανάλυση ή τον πεζοδρομείς τον δρόμο ή όχι. Όλα τα άλλα και με την νοοτροπία που μας χαρακτηρίζουν στην Πάτρα είναι σαν κανονικοί δρόμοι. Άσε που έτσι αναιρείς επί της ουσίας και τις οδούς που είναι να πεζοδρομήσεις. 

Με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για μια περιοχή στην οποία έχουν γίνει παρεμβάσεις για να αναδειχθεί.