Κοντά στο τελικό στάδιο της ολοκλήρωσης τους βρίσκονται οι σκάλες της Πατρέως, στο πλαίσιο του υποέργου για την συντήρηση τους που αποτελεί την τρίτη εργολαβία της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Οι σκάλες της Πατρέως είναι οι πιο παλιές σκάλες της πόλης και από τις τέσσερις ιστορικές κλίμακες που περιλαμβάνονται στο έργο για την συντήρηση τους, είναι αυτές που από τουριστικής απόψεως έχουν και τη μεγαλύτερη σημασία.

Βλέπετε ανεβαίνοντας ή κατεβαίνοντας τις συγκεκριμένες σκάλες ο περιπατητής έχει την ευκαιρία να δει από μια αρκετά καλή οπτικά θέση το Ρωμαϊκό Ιπποδρόμιο που βρίσκεται δίπλα της και το οποίο είναι ένα από τα σημαντικότερα μνημεία του ιστορικού κέντρου της Πάτρας.

Σύμφωνα με την αρμόδια αντιδημαρχία οι σκάλες της Πατρέως θα είναι έτοιμες πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους. Είναι οι τρίτες κατά σειρά σκάλες που συντηρούνται μετά από αυτές της Τριών Ναυάρχων και της Αγίου Νικολάου και μετά από την ολοκλήρωση των σκαλιών της Πατρέως θα απομένουν αυτές της Γεροκωστοπούλου.


Στις τελευταίες ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στα διπλανά σκαλάκια τα οποία θα έχουν έναν χαρακτήρα αναψυχής για τους νέους και τις παρέες που συχνάζουν εκεί και κάθονται, κυρίως τις απογευματινές και τις βραδινές ώρες.

Οι εργασίες των σκαλιών της Πατρέως ήδη έχουν προχωρήσει σημαντικά, έχει «στρωθεί» ο χώρος στο πάνω μέρος τους με κυβόλιθους και έχει διαμορφωθεί κατάλληλα, ενώ γίνονται εργασίες και στο πεζοδρόμιο της 25ης Μαρτίου που οδηγεί από τις σκάλες της Γεροκωστοπούλου σε αυτές και από εκεί στα σκαλάκια της Παντανάσσης.