Σας αρέσει ο Κωνσταντίνος Αργυρός; Σε άλλους ναι, σε άλλους όχι, γούστα είναι αυτά και στην μουσική όλα είναι υποκειμενικά.

Αυτό όμως που δεν χωράει καμία αμφισβήτηση είναι ότι ο συγκεκριμένος τραγουδιστής είναι αυτή τη στιγμή ίσως ο μεγαλύτερος σούπερ σταρ της εγχώριας μουσικής βιομηχανίας, έχοντας φυσικά και την ανάλογη πέραση στο κοινό της ελληνικής ομογένειας που διψάει για οτιδήποτε και αν προέρχεται από τη… μαμά πατρίδα.

Αυτό που συνέβη στο Barclays Center στη συναυλία του Κωνσταντίνου Αργυρού είναι η καλύτερη απόδειξη για όλα τα παραπάνω. Κι ο πατρινός δημοσιογράφος Χριστόδουλος Αθανασάτος που εδώ και χρόνια ζει και εργάζεται στην Νέα Υόρκη ήταν εκεί σε αυτή τη συναυλία, γράφοντας τα εξής: «Κωνσταντίνος Αργυρός, Barclay’s Center. Το λες και αδιαχώρητο.

Έχω ξεπεράσει την δεκαετία στη Νέα Υόρκη και, ως επί το πλείστον για επαγγελματικούς λόγους, έχω παρακολουθήσει διάφορες μαζικές εκδηλώσεις του ελληνισμού.  Μπορώ να πω υπεύθυνα πως ουδέποτε είδα τόσους πολλούς συγκεντρωμένους Έλληνες σε έναν χώρο.  Εξαίρεση ίσως αποτελούν τα δυο φιλικά της Εθνικής Ελλάδος πριν από το Μουντιάλ της Βραζιλίας, το μακρινό 2014, αλλά μιλάμε για ποδόσφαιρο και εντελώς διαφορετικούς όρους.

Δεν έχει σημασία εάν ακούς ή όχι τον Αργυρό - προσωπικά πολλά από τα τραγούδια δεν τα αναγνώριζα - διότι αυτό που είδαμε υπερβαίνει το μουσικό μας γούστο ή τις προκαταλήψεις που ίσως έχουμε. 

Φεύγοντας, μένει ένα γήπεδο ΝΒΑ με τοσους χιλιάδες Έλληνες, η παρουσία της νεότερης γενιάς και μικρότερων παιδιών, ο εθνικός ύμνος πριν την έναρξη της συναυλίας, οι ελληνικές σημαίες και τα λευκά μαντήλια. Εκεί απλά τους παραδέχεσαι.  Η εικόνα μίλησε».