Ένας άντρας από την Καλιφόρνια που δούλευε ως φροντιστής παιδιών καταδικάστηκε σε 707 χρόνια φυλάκισης, αφού κακοποίησε περισσότερα από δέκα παιδιά.

Ο Matthew Zakrzewski, 34 ετών, κρίθηκε ένοχος για 34 κακουργήματα, συμπεριλαμβανομένων των άσεμνων και λαγνικών πράξεων με ανήλικο κάτω των 14 ετών, για κακοποίηση παιδιών. η οποία περιελάμβανε την παρενόχληση 16 νεαρών αγοριών που εμπιστευόταν υπό τη φροντίδα του καθώς και την προβολή πορνογραφίας σε ένα ακόμη παιδί, ανακοίνωσε η Εισαγγελία της κομητείας Όραντζ.

Κακοποίησε παιδιά ηλικίας από 2 έως 12 ετών

Ο Zakrzewski διέπραξε τα φρικτά εγκλήματά του σε περισσότερα από τρία χρόνια από τον Ιανουάριο του 2014, έως τον Μάιο του 2019. Τα νεαρά θύματά του ήταν ηλικίας από 2 έως 12 ετών, μεταδίδει η New York Post.

«Καμάρωνα τον εαυτό μου που έφερνα χαμόγελα στα παιδιά σας και όλες οι καλές στιγμές που μοιραστήκαμε ήταν 100% γνήσιες», δήλωσε ο Zakrzewski πριν η δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου της κομητείας Orange, Kimberly Menninger, του διαβάσει την ετυμηγορία.

Ο άρρωστος άνδρας βρήκε δουλειά μέσω της ιστοσελίδας του. Αυτοαποκαλούταν «ο αυθεντικός Sitter Buddy» και προσέφερε πολλαπλές υπηρεσίες, όπως φύλαξη παιδιών, καθοδήγηση και φύλαξη παιδιών κατά τη διάρκεια της νύχτας και των διακοπών.

«Η θανατική καταδίκη είναι πολύ καλή γι' αυτόν... Σας παρακαλώ μην δείξετε έλεος σε αυτό το ζώο» δήλωσε μια γιαγιά δύο εκ των θυμάτων, σύμφωνα με το ABC 7. Άλλοι γονείς δήλωσαν ότι έμειναν με ενοχές που προσέλαβαν το «τέρας» για να προσέχει τα παιδιά τους.
«Ένα από τα πρώτα πράγματα που του έμαθε ήταν να κρατάει μυστικά»

«Θα έχω ενοχές για το υπόλοιπο της ζωής μου που άφησα αυτό το ζώο στη ζωή μας», δήλωσε μια μητέρα. «Προσέλαβα μια φορά στη ζωή μου μπέιμπι σίτερ. Μόνο μια φορά στη ζωή μου».

«Ερχόταν στο σπίτι μας μια φορά το μήνα για ένα χρόνο», δήλωσε μια μητέρα της οποίας ο 2χρονος γιος έπεσε θύμα του Zakrzewski. «Ένα από τα πρώτα πράγματα που του έμαθε ήταν να κρατάει μυστικά», είπε η μητέρα.

Ο εισαγγελέας χαρακτήρισε την υπόθεση απώλεια της αθωότητας και της παιδικής ηλικίας 17 παιδιών

«Πρόκειται για μια υπόθεση θρυμματισμένης αθωότητας και πολύτιμων παιδικών χρόνων που εκλάπησαν από 17 μικρά αγόρια», δήλωσε ο εισαγγελέας της κομητείας Όραντζ Τοντ Σπίτζερ. «Αυτά τα παιδιά δεν θα γνωρίσουν ποτέ τους ανθρώπους που προορίζονταν πραγματικά να γίνουν, επειδή η παιδική τους ηλικία διακόπηκε ξαφνικά και ανεξήγητα ό... από ένα ''αρπακτικό'' που μεταμφιέστηκε σε θεόσταλτο».

Ένοχος για 34 κακρουργήματα και ποινή φυλάκισης 707 χρόνια

Ο άνδρας κρίθηκε ένοχος για τις 34 κακουργηματικές κατηγορίες τον Οκτώβριο, όπου τότε αντιμετώπιζε μέγιστη ποινή φυλάκισης από 690 χρόνια έως ισόβια συν οκτώ χρόνια.

Στις τελικές παρατηρήσεις της κατά τη διάρκεια της δίκης, η εισαγγελέας Juliet Oliver αποκάλυψε ότι ο Zakrzewski είχε στον υπολογιστή του ένα «ολόκληρο βιβλίο» για την παιδοφιλία και είχε βιντεοσκοπήσει τα περισσότερα από τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν εναντίον του.

Συνελήφθη μόνο αφού μία από τους γονείς των παιδιών τον κατήγγειλε στην αστυνομία επειδή άγγιξε ανάρμοστα τον οκτάχρονο γιο της και μοιράστηκε την ανησυχία της για άλλα παιδιά στις αρχές Μαΐου του 2019.

Η αστυνομία άνοιξε έρευνα για τον Zakrzewski και ανακάλυψε ένα δεύτερο επτάχρονο θύμα στο Λος Άντζελες και άλλα 10 αγόρια σε όλη τη Νότια Καλιφόρνια.

Συνελήφθη στις 17 Μαΐου 2019 σε τοπικό αεροδρόμιο μετά την αποβίβασή του από διεθνή πτήση.

Μετά την αρχική κατάθεση πέντε κατηγοριών κακουργήματος εναντίον του Zakrzewski, οι ερευνητές ζήτησαν τη βοήθεια του κοινού για τον εντοπισμό άλλων πιθανών θυμάτων μέσω αποδεικτικών βίντεο και συμβουλών, με αποτέλεσμα να απαγγελθούν οι πρόσθετες κατηγορίες.