Το κυκλοφοριακό και η παράνομη στάθμευση που αποτελεί και το κυριότερο πρόβλημα του βραχνά αυτού, έχει φτάσει στα όρια τους και τους οδηγούς ταξί. 

Οι ιδιοκτήτες - οδηγοί ταξί βγαίνουν κάθε μέρα στους δρόμους για το μεροκάματο και μαζί με την πτώση της κίνησης που υπάρχει εδώ και πάνω από μια δεκαετία πλέον στον κλάδο τους καλούνται να αντιμετωπίσουν και αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στους δρόμους της Πάτρας, μια κατάσταση που από μέρα σε μέρα χειροτερεύει. 

Έτσι το κυκλοφοριακό έχει φτάσει να είναι για αυτούς μια ψυχοφθόρα διαδικασία, καθώς αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στη δουλειά τους εξαιτίας αυτού.

Το βασικό τους άγχος είναι να μην τρακάρουν με όλα αυτά τα διπλοπαρκαρισμένα αμάξια που συναντούν στους δρόμους της Πάτρας και να γυρίζουν πίσω το αυτοκίνητο τους άθικτο. Κάτι διαφορετικό, με την πτώση της δουλειάς που υπάρχει στον χώρο τους, θα τους έβγαζε πιθανότατα εκτός επαγγέλματος. 

Το άλλο έχει να κάνει με τα παράπονα που αντιμετωπίζουν από τους πελάτες τους, καθώς ορισμένοι θέλουν να πάνε στην ώρα τους στον προορισμό τους και άλλοι νομίζουν ότι οι οδηγοί τους καθυστερούν επίτηδες για να ανεβάσουν το κόστος της ταρίφας, πράγμα που δεν συμβαίνει και δεν τους συμφέρει κιόλας.

Στο κέντρο και στις εισόδους

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όπως λένε το συναντούν στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, εκεί που κάποτε ήταν αδιανόητο να συναντήσει κανείς παρκαρισμένο αμάξι. 

Πλέον στην Μαιζώνος, στην Κορίνθου, στην Γούναρη, τα διπλοπαρκαρισμένα είναι ρουτίνα. Ακόμα χειρότερη είναι η κατάσταση στην Κανακάρη, στην Καραίσκάκη, στην Αγίου Ανδρέου, αλλά στην Όθωνος Αμαλίας με τον παραλιακό ποδηλατόδρομο. 

Εκτός κέντρου το πρόβλημα είναι μεγάλο στην Ακρωτηρίου, στην Γερμανού και στην Ακτή Δυμαίων μπαίνοντας στην πόλη. Από την άλλη πλευρά σοβαρό θέμα με τις ουρές των αυτοκινήτων και τα διπλοπαρκαρισμένα υπάρχει στην Νοταρά, στην Κωνσταντινουπόλεως και στην Έλληνος Στρατιώτου όπου ο κορύνες έχουν εξαφανιστεί. 

Σε γενικές γραμμές σε όλες τους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας και στις βασικές εισόδους προς το κέντρο υπάρχει θέμα με τα διπλοπαρκαρισμένα και το κυκλοφοριακό.