Για αιμορραγία στην τοπική οικονομία των Καλαβρύτων κάνουν λόγο οι επαγγελματίες της εκεί αγοράς, τις ημέρες που ο Οδοντωτός βρίσκεται εκτός λειτουργίας, εξαιτίας των κατολισθήσεων που γίνονται ολοένα και πιο συχνά. 

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς των Καλαβρύτων τις ημέρες που ο Οδοντωτός είναι εκτός λειτουργίας, νεκρώνει όλη η πόλη, κάτι που είναι εμφανές κυρίως τις καθημερινές, αφού τα Σαββατοκύριακο υπάρχει μια σχετική κίνηση από εκδρομείς που ανεβαίνουν στο βουνό οδικώς, κίνηση που θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη αν το τραινάκι ήταν σε λειτουργία. 

Ο Οδοντωτός, πέρα από τους καλοκαιρινούς μήνες, αποτελεί και μια σημαντική βοήθεια στην επισκεψιμότητα των Καλαβρύτων και τους χειμερινούς αφού δεν είναι λίγα τα σχολεία από διάφορες περιοχές όχι μόνο της Δυτικής Ελλάδας, αλλά και της επικράτειας που κάνουν εκδρομές στην ιστορική πόλη μόνο και μόνο για να ταξιδέψουν μέσα από το φαράγγι του Βουραϊκού. 

Είναι μια τουριστική ατραξιόν για τα Καλάβρυτα, εφάμιλλη, ίσως και με το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων το οποίο αυτή τη στιγμή παραμένει κλειστό και αναμένεται να ανοίξει από το δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου και μετά, με την επισκεψιμότητα του να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πότε θα πέσουν τα χιόνια για να λειτουργήσουν οι πίστες. 

Αυτό το διάστημα λοιπόν ο Οδοντωτός είναι ο σημαντικότερος ίσως παράγοντας της επισκεψιμότητας των Καλαβρύτων και οι επαγγελματίες της πόλης και της αγοράς της, ζητούν να λειτουργήσει άμεσα ξανά.