Η Κωνσταντίνα Μιχαήλ αναφέρθηκε στην πιο αντισυμβατική πλευρά του χαρακτήρα της καθώς και στην προσπάθεια της αυτοεκτίμησης, σε συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή «Καλύτερα αργά».

Συγκεκριμένα, η ηθοποιός ανέφερε: «Το αντισυμβατικό, που κρύβω μέσα μου, είναι ότι δεν ξέρω τίποτα. Δεν είμαι όμως ακριβώς μετέωρη. Εκεί που πάω να βρω νόημα, σκοπό και στόχο… κάπως σαν να μου τραβάει το χαλάκι ο ίδιος μου εαυτός και λέω "όχι, δεν είναι αυτό". Είναι ίσως τα σκοτάδια μου που με παίρνουν και αρχίζει αυτή η ματαιότητα».

Και πρόσθεσε: «Και "δεν ξέρω" και "ποιος ο λόγος", "δεν βλέπεις τι γίνεται", "που να πας". Και με το επόμενο, μπορώ να πω ότι "θα φτάσω στον ουρανό", "ο κόσμος όλος είναι δικός μου", "είμαι πολύ δυνατή", "φέτος είμαι στο θέατρο, σκίζω" και τα λοιπά. Είναι φορές που ξυπνάω όμως και είμαι μόνη, έρημη, απένταρη».

Ενώ, στη συνέχεια είπε: «Αναρωτιέμαι και γω η ίδια πολλές φορές για τι συμβαίνει αυτό. Γιατί δεν ισχύει μόνο με τα επαγγελματικά μου, όλη η προσωπικότητα μου είναι έτσι. Για να μη βάλω στο παιχνίδι και το συναισθηματικό ασανσέρ της ημέρας, το οποίο ξέρει ο περίγυρος μου. Σαν να έχω ένα μαμούνι το οποίο κάθε φορά ελέγχει τα πάντα και συνήθως, όταν ελέγχεις και επικρίνεις τον εαυτό σου, δεν σε βρίσκεις αρκετό ενώ άλλες φορές αδειάζω από χαρά».