Καθημερινή στην Πάτρα γύρω στις 12 τα μεσάνυχτα.

Οι υπάλληλοι στα καταστήματα της Ρήγα Φεραίου έχουν ήδη ξεκινήσει να μαζεύουν τα τραπέζια και τα καθίσματα από τους εξωτερικούς χώρους και να τα βάζουν μέσα ή να τοποθετούν γύρω τους τις αλυσίδες για να μην τα κλέψει κανείς.

Δικαιολογημένα. Από τις 11 και μετά το βράδυ τα τραπεζάκια στα μαγαζιά της Ρήγα Φεραίου είναι άδεια, ζήτημα αν σε μια ακτίνα που ξεκινάει από την Κανάρη και φτάνει έως στην Αγίου Νικολάου βρει κανείς 10 με 15 που να κάθεται κόσμος σε αυτά. Και δεν είναι μόνο η Ρήγα Φεραίου.

Ίδιο το σκηνικό και στην Παντανάσσης. Μόνο στην Ηφαίστου και στην Γεροκωστοπούλου κάτι γίνεται και έχει περισσότερη κίνηση, λόγω των φοιτητών. Οι φοιτητές δίνουν μια μικρή πνοή στις καθημερινές της Πάτρας, αλλά έως εκεί.

Και να πει κανείς ότι η βραδιά δεν είναι ωραία. Όμως σύμφωνα με τα όσα έλεγε επαγγελματίας που έχει μαγαζί και γνωρίζει καλά την πιάτσα, έτσι κυλάνε οι καθημερινές στην εστίαση της Πάτρας.

Μέχρι τις 9.30 με 10 το βράδυ τα μαγαζιά τόσο στην Ρήγα Φεραίου, όσο και σε άλλες πιάτσες της Πάτρας, είναι «τίγκα». Συνήθως όχι πάντα, αλλά τις περισσότερες φορές. Ο καφές, ο χυμός, τα αναψυκτικά και το finger food (ανάλογα πάντα με το τι προσφέρει το κάθε μαγαζί) πάνε αρκετά καλά και τις καθημερινές.

Από τις 10 το βράδυ και μετά όλα αδειάζουν, λες και έχει πέσει βόμβα. «Βράδια δουλεύουμε μόνο τις Παρασκευές και τα Σάββατα.

Οι καθημερινές έτσι είναι πλέον, μη σας κάνει εντύπωση». Έχουν αλλάξει προφανώς οι συνήθειες και η νοοτροπία του κόσμου για τα καλά και η νύχτα έχει πάψει να ταυτίζεται με τη διασκέδαση έξω, όπως γινόταν παλιά.