Η Άλκηστις Ζιρώ μίλησε για την απόφαση να μπει στη διαδικασία της ψυχοθεραπείας, την απόρριψη στη ζωή της, αλλά και την επίδραση που έχει η εξωτερική εμφάνισή της στην υποκριτική.

Αρχικά, είπε στο «2Night Show» ότι: «Είμαι αυθόρμητη, δεν λογοκρίνομαι. Μπορεί να μου έχει στοιχίσει. Δεν με έχει παρεξηγήσει ο κόσμος, γιατί έχω χιούμορ και δεν είμαι αγενής» και πρόσθεσε: «Οι γονείς μου χώρισαν όταν ήμουν Α΄Λυκείου. Είχα αρχίσει να έχω συναισθήματα, είχα αγόρι, και με έκανε να καταλάβω ότι όταν ένα ζευγάρι δεν είναι καλά καλύτερα να χωρίσει».

Ακόμη, η ηθοποιός έπειτα από σχετική ερώτηση, δήλωσε πως: «Με έχουν χωρίσει. Έκλαψα, σηκώθηκα, συνέχισα. Είμαι συμφιλιωμένη με την απόρριψη».

Όσο για τον ρόλο που έχασε λόγω της ομορφιάς της, είπε: «Έχω χάσει ρόλο επειδή ήμουν πολύ όμορφη για να παίξω τη χαζούλα και με είχε στενοχωρήσει».

Τέλος, για την απόφαση να ξεκινήσει ψυχοθεραπεία, τόνισε: «Έπαθα κρίσεις πανικού γιατί υπήρχαν καταστάσεις που είχα θάψει μέσα μου δεν τις συζητούσα. Μετά από 7 χρόνια το σώμα μου μού έλεγε “Άλκηστις κάνε κάτι γι΄αυτό”. Έκανα ψυχοθεραπεία, άργησα πάρα πολύ».