The Hunger Games: Η μπαλάντα των αηδονιών και των φιδιών

Tα The Hunger Games είναι μια σειρά ταινιών που βασίζονται στα βιβλία της Suzanne Collins. Η σειρά ακολουθεί τη ζωή της Katniss Everdeen, μιας νεαρής κοπέλας που ζει σε έναν κόσμο, όπου οι άνθρωποι υποβάλλονται σε έναν αγώνα επιβίωσης, ο οποίος διοργανώνεται από την κυβέρνηση των πλουσίων, γνωστή και ως “Capitol”. Ο πραγματικός λόγος στον οποίο έγκειται αυτό το throwback είναι η καινούργια ταινία The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes, που βγαίνει τον Νοέμβριο του 2Πρώτα, όμως, ας θυμηθούμε λίγες πληροφορίες για τα 4 μέρη.

Το πρώτο μέρος της σειράς ακολουθεί την Katniss και τον Peeta Mellark, δύο νεαρούς αγαπημένους που καλούνται να συμμετάσχουν στα “The Hunger Games”, έναν αγώνα επιβίωσης, στο πλαίσιο του οποίου μια ομάδα νέων αναγκάζεται να πολεμήσει για τη ζωή της σε μία ειδικά φτιαγμένη “arena”. Η Katniss και ο Peeta καταφέρνουν να επιζήσουν, αλλά η κατάσταση στο district τους επιδεινώνεται. Το δεύτερο μέρος της σειράς ακολουθεί την Katniss, καθώς αγωνίζεται να επαναφέρει την ειρήνη στο district της, με την εξέγερση να εξαπλώνεται στην πρωτεύουσα της Panem. Η ίδια αγωνίζεται, αλλά, ταυτόχρονα, προσπαθεί να προσαρμοστεί και στις αλλαγές της δικής της ζωής, καθώς γίνεται σύμβολο ελπίδας και εξέγερσης εναντίον της καταπιεστικής κυβέρνησης. Στο τρίτο μέρος της σειράς, Mockingjay – Part 1, η Katniss εντάσσεται στον αγώνα των εξεγερμένων και γίνεται το Mockingjay, ένα σύμβολο του αγώνα τους εναντίον του Καπιτωλίου. Η ταινία εξερευνά, επίσης, τον ρόλο της προπαγάνδας στη σύγκρουση και τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται για να επηρεάσει τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης. Στο τέταρτο και τελικό μέρος της σειράς, Mockingjay – Part 2, η Katniss και η ομάδα της εκτοξεύουν μια τελική επίθεση στο Καπιτώλιο, ελπίζοντας να ανατρέψουν τον Πρόεδρο Snow και να τερματίσουν τα Hunger Games μια για πάντα. Η ταινία αποκαλύπτει την αγριότητα του πολέμου, υπογραμμίζοντας το τίμημα που πληρώνουν οι συμμετέχοντες, καθώς και τους προσωπικούς αγώνες των χαρακτήρων.

Συνολικά, οι ταινίες The Hunger Games αποτελούν μια συναρπαστική και συναισθηματική περιπέτεια, που εξερευνά θέματα όπως η αγάπη, η επιβίωση, αλλά και η εξέγερση ενάντια σε μία καταπιεστική κυβέρνηση. Η σειρά διαθέτει ένα δυνατό cast, με την Jennifer Lawrence να προσφέρει μια ιδιαίτερα ισχυρή ερμηνεία ως Katniss Everdeen. Οι ταινίες διαθέτουν, επίσης, εντυπωσιακή οπτική αισθητική και έντονες σκηνές δράσης, που κρατούν το κοινό αμείωτα απασχολημένο κατά τη διάρκεια της προβολής.

Σχετικά με την καινούργια ταινία, η ιστορία διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια των δέκατων ετησίων «Παιχνιδιών της Πείνας». Ο Coriolanus, παρά τη βαριά του καρδιά, επιλέγεται να είναι μέντορας της Lucy Gray Baird, μιας νεαρής κοπέλας από τη φτωχειούπολη της Περιφέρειας 12. Ωστόσο, μετά το ανυπότακτο τραγούδι της Lucy Gray κατά τη διάρκεια τελετής της ανάδειξης, που τραβά όλη την προσοχή του Πανέμ, ο Snow νομίζει ότι ίσως μπορέσει να αντιστρέψει τις πιθανότητες προς όφελός τους. Ενώνοντας το ένστικτό τους για θεαματικότητα και τη νεοαποκτηθείσα πολιτική τους ευφυΐα, ο Snow και η Lucy θα αγωνιστούν ενάντια στον χρόνο για να επιβιώσουν. Τελικά, θα αποκαλύψουν ποιος είναι το πουλί του τραγουδιού και ποιος είναι το φίδι.


THE HUNGER GAMES: Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΩΝ ΑΗΔΟΝΙΩΝ & ΤΩΝ ΦΙΔΙΩΝ (HUNGER GAMES BALLAD) Trailer Greek Subs