Δύο φορτηγά με σαμπάνια αξίας 600.000 έκλεψαν άγνωστοι στη Γαλλία προτού η αστυνομία εξαπολύσει μια καταδίωξη υψηλής ταχύτητας και ανακτήσει τη λεία τους.

Η κλοπή του φορτίου σαμπάνιας Moët & Chandon έγινε το Σάββατο από τις εγκαταστάσεις εταιρείας στην πόλη Ρεμς της Γαλλίας, περίπου 120 χλμ. βορειοανατολικά του Παρισιού στην καρδιά της περιοχής της Καμπανίας.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε άμεσα και με τη βοήθεια συσκευών εντοπισμού στα φορτηγά κατάφερε να καταδιώξει τους κλέφτες καθώς είχαν αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα στον αυτοκινητόδρομο A4 που συνδέει τη Ρεμς με το Παρίσι. Καθώς τα περιπολικά πλησίαζαν, ένας από τους οδηγούς έστριψε απότομα το φορτηγό για να χτυπήσει ένα εξ’ αυτών, αλλά η μανούβρα του γύρισε μπούμερανγκ αφού επέτρεψε στο περιπολικό να εμβολίσει το φορτηγό και να το βγάλει στην άκρη του αυτοκινητόδρομου, σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα Le Parisien.

Ο οδηγός πήδηξε από το ημιφορτηγό, ενώ ήταν ακόμη εν κινήσει, και επιβιβάστηκε σε μια BMW που συνόδευε τη φάλαγγα, ενώ το ημιφορτηγό συνέχισε την πορεία του με πολύ χαμηλή ταχύτητα. Ένας από τους αστυνομικούς έτρεξε, ανέβηκε από τη θέση του συνοδηγού στο ημιφορτηγό και κατάφερε να το ακινητοποιήσει. Την ίδια ώρα το δεύτερο κλεμμένο ημιφορτηγό με δύο αστυνομικούς στο κατόπι του, έστριψε προς τα δεξιά για να τους κόψει το δρόμο, έσπασε το προστατευτικό κιγκλίδωμα και βγήκε από τον αυτοκινητόδρομο, αφήνοντας τους αστυνομικούς παγιδευμένους στα συντρίμμια. Λίγα λεπτά αργότερα βρέθηκε άδειο σε παράδρομο.

Όλοι οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν, αλλά ευτυχώς, ουδείς τραυματίστηκε στην περιπετειώδη καταδίωξη, ενώ το απίστευτο είναι ότι δεν έσπασε ούτε μία από τις φιάλες της σαμπάνιας!