Στο "αμήν" έχουν φτάσει οι κάτοικοι της περιοχής της Αγίας Σοφίας, με τα κρούσματα παραβατικότητας και τα επεισόδια που δημιουργούνται κάθε τόσο, από άτομα και οικογένειες ρομά που διαμένουν στην περιοχή. 

Οι κάτοικοι μιλούν για μια συνεχιζόμενη υποβάθμιση της περιοχής τους που έχει ξεκινήσει τα τελευταία τρία χρόνια και ζητούν από τις αρχές να λάβουν τα μέτρα τους.

Τα επεισόδια που γίνονται ξεκινούν από προστριβές και διαπληκτισμούς μεταξύ των οικογενειών αυτών και φτάνουν ακόμα και σε παραβατικές συμπεριφορές, με περιστατικά κλοπών εις βάρος κατοίκων της περιοχής. 

Ορμητήριο των ρομά της περιοχής της Αγίας Σοφίας, είναι σύμφωνα με τους κατοίκους, η γνωστή πολυκατοικία, κοντά στον κόμβο Κουρτέσι που όπως έχει γίνει γνωστό έχει κατασχεθεί από τράπεζα.

Ωστόσο, υπάρχουν και αρκετά άτομα της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας που έχουν βρει ένα χαμηλό ενοίκιο και διαμένουν σε σπίτια σε διάφορους δρόμους της περιοχής τα οποία είναι συνήθως σε κακή κατάσταση. 

Όπως λένε οι κάτοικοι της Αγίας Σοφίας τα επεισόδια και οι παραβατικές συμπεριφορές δεν βαραίνουν όλες τις οικογένειες που έχουν έρθει τα τελευταία χρόνια στην περιοχή και διαμένουν εκεί αφού υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που έχουν προσαρμοστεί με το κοινωνικό σύνολο και προσπαθούν να ζουν αρμονικά με τους γύρω τους. 

Όμως οι περιπτώσεις αυτές δεν αλλάζουν την όλη κατάσταση στη γειτονιά της Αγίας Σοφίας και ειδικότερα στην πλατεία της, με τους επαγγελματίες να αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα αφού τα επεισόδια που γίνονται εκεί είναι αρκετά συχνά, από μικρούς και μεγάλους. 

(φωτογραφία αρχείου).