Χωρίς ενδιαφέρον παραμένουν οι πατρινοί για τα ηλεκτρονικά αυτοκίνητα, καθώς το όλο θέμα φαίνεται να μην τους απασχολεί ιδιαίτερα. 

Σύμφωνα με επαγγελματίες το ενδιαφέρον για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι ανύπαρκτο, ενώ και στον τομέα του leasing, οι κρατήσεις για τέτοιου είδους οχήματα στην Πάτρα, είναι κάτω από το 5%.

Βασικό ρόλο στο γεγονός αυτό είναι ότι οι πατρινοί δεν έχουν εξοικειωθεί με την ηλεκτροκίνηση και ειδικότερα με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όπως βέβαια και στα περισσότερα μέρη της επικράτειας. 

Δεν έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει την αναγκαιότητα για την στροφή στην ηλεκτροκίνηση που είναι σημαντική για μικροκινητικότητα και την βιώσιμη ανάπτυξη των αστικών κέντρων, ενώ φυσικά ρόλο σε όλο αυτό παίζει η έλλειψη υποδομών. 

Το θέμα της δημιουργίας σταθμών φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων παραμένει σε εκκρεμότητα, παρόλο που υπάρχει συγκεκριμένη μελέτη και σχέδιο για την λειτουργία του.  Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα αν κάποιος δεν έχει δικό του χώρο για να φορτίσει το όχημα του να αντιμετωπίζει σοβαρό θέμα. 

Τέλος, υπάρχει και το οικονομικό στο όλο ζήτημα αφού ένα ηλεκτρικό όχημα είναι αρκετά πιο ακριβό από τα συμβατικά οχήματα, με την τιμή τους να ξεκινάνε από τα 30.000 ευρώ και πάνω. Κι αυτή η τιμή υπάρχει μόνο για τα μικρά οχήματα που κινούνται κυρίως εντός αστικού ιστού και στην περιφέρεια του.