Δεν πέρασαν παρά μόλις δύο μήνες. Για την ακρίβεια σήμερα έχουμε… επέτειο δύο μηνών από τη παραίτηση του π. Υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ο οποίος είχε επιχειρήσει να υποβαθμίσει το θάνατο ενός συνανθρώπου μας από το προσωπικό πλοίου που τον έσπρωξε στη θάλασσα την ώρα του απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά.

Παρά τις προσπάθειες ανασκευής που έγιναν από τον Υπουργό, εξωθήθηκε σε παραίτηση προκειμένου να μην φτάσει η κατακραυγή στο Πρωθυπουργικό Γραφείο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Έχουμε μάθει πια ότι όλοι είναι αναλώσιμοι αρκεί ο κ. Μητσοτάκης να παραμένει στο απυρόβλητο.

Ο κανόνας αυτός όμως δεν είναι ακριβώς απαραβίαστος.

Αποδείχτηκε με το πολύ χειρότερο ατόπημα του Υπουργού Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη που υποτίμησε την τραγωδία των Τεμπών στη λογική «ποιον ενδιαφέρει τώρα;».

Ποιόν ενδιαφέρουν αλήθεια οι 57 νεκροί, οι τραυματίες, το ανήκουστο δυστύχημα, ο τρόμος και κυρίως οι ευθύνες για μια απίστευτη τραγωδία!

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη κανέναν. Πιθανότατα ούτε τις οικογένειες των αδικοχαμένων παιδιών!

Η τεράστια κατακραυγή υποχρέωσε και αυτόν τον Υπουργό να ανασκευάσει αφού πρώτα τα έβαλε με τα ΜΜΕ και τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μπορεί να του συνέστησε την προσοχή αλλά ούτε ο ίδιος για λόγους ευθιξίας υπέβαλε παραίτηση αλλά προφανώς ούτε ο Πρωθυπουργός την απαίτησε στο πρότυπο Βαρβιτσιώτη.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά αν και το ατόπημα του δεύτερου (αν μπορεί να μπει σε ζυγαριά) ήταν πολύ χειρότερο από του πρώτου με δεδομένο ότι ο κ. Γεωργιάδης έδειξε ότι η μεταμέλειά του ήταν απολύτως υποκριτική.

Γιατί δεν τον απέπεμψε (ζήτησε παραίτηση) ο Πρωθυπουργός;

Τον κρατάει με κάτι ο κ. Γεωργιάδης και παραμένει ανέγγιχτος από όσα «καίνε» τους συναδέλφους του;

Ποιο ακριβώς είναι το «αλεξίσφαιρο» του Υπουργού Εργασίας εκτός από το γεγονός ότι μαζί με κάποιους ακόμα εκπροσωπούν την ακροδεξιά τάση της Ν.Δ. και μαζί ένα υπολογίσιμο κομμάτι ψηφοφόρων;

Ίσως αυτό να αρκεί βέβαια…

Έτσι τελικά όμως καταρρέει το αφήγημα του κ. Μητσοτάκη που επιχειρεί να εμφανιστεί ως εκπρόσωπος του μεσαίου χώρου.

Διότι τελικά ο Πρωθυπουργός αποδεικνύεται ότι είναι τόσο δέσμιος της ακροδεξιάς κουλτούρας και του κ. Γεωργιάδη, ώστε να αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε «ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα»;