Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας και ο Σύλλογος για την ψυχική υγεία –Σ.Ο.Ψ.Υ. Πάτρας, πραγματοποιούν ημερίδα την Τρίτη 18/12.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (πρώην ΕΛ.ΚΕ.ΠΑ. 4ος όροφος στην Ακτή Δυμαίων και Δ.Υψηλάντου 1), στην Πάτρα.

Σκοπός της ημερίδας είναι η πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση των κοινωνικών φορέων, των υπαλλήλων των υπηρεσιών, των εθελοντών που πλαισιώνουν τους Συλλόγους που προσφέρουν ιατροκοινωνικό έργο, αλλά και ευρύτερα κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη.

Η ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος δημιουργίας θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο, μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (για την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας).

Θέμα της ημερίδας είναι η  «Δράση για την καταπολέμηση των διακρίσεων σε βάρος ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας - Αντιστίγμα Δυτικής Ελλάδας». Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 09:00 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 13: 00 το μεσημέρι.