Το πρόβλημα με τα αδέσποτα παραμένει σε διάφορες γειτονιές της Πάτρας, την ίδια στιγμή που το Δημοτικό Καταφύγιο στο Δρέπανο που έχει συγκεκριμένο ρόλο, δεν μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερα σκυλιά. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών τα αδέσποτα έχουν σχηματίσει σε διάφορες περιοχές της Πάτρας αγέλες που ενίοτε είναι επιθετικές και δημιουργούν προβλήματα όχι τόσο στους πεζούς, αλλά κυρίως σε οδηγούς δίκυκλων.

Όπως εξηγούν φιλόζωοι τα αδέσποτα φοβούνται τον θόρυβο των μηχανών και ακολουθώντας την τακτική του μιμητισμού, ορμούν όταν βλέπουν το ένα ή από τα δύο της αγέλης να κάνουν το ίδιο. 

Σύμφωνα με Πατρινούς που οδηγούν μηχανάκια το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο στην στροφή της Κανελλοπούλου, πηγαίνοντας προς την Πλαζ ή φεύγοντας προς την νέα εθνική οδό Πατρών - Αθηνών. Ο δρόμος είναι ταχείας κυκλοφορίας και τα σκυλιά που υπάρχουν εκεί ορμούν στους οδηγούς. 

Αν ένας οδηγός δεν γνωρίζει το όλο θέμα τότε είναι αρκετά πιθανό να πανικοβληθεί και αυτό να έχει τους ανάλογους κινδύνους για την ζωή του αφού εύκολα μπορεί να χάσει την πορεία του. Το πρόβλημα το έχουν εντοπίσει και διανομείς και για αυτό αποφεύγουν να περνάνε από τη συγκεκριμένη οδό. 

Παρόμοιο είναι το σκηνικό και σε άλλες περιοχές έξω από την Πάτρα, όπως για παράδειγμα στην Θέα.