Τον δικό της επιχειρησιακό σχεδιασμό έχει κάνει η τοπική ΕΛ.ΑΣ. για την ημέρα του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοεμβρίου, με στόχο να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα επεισοδίων και να γίνουν με ομαλότητα οι εκδηλώσεις. 

Η εντολή που έχει δοθεί από την ηγεσία της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. είναι να μην υπάρξει καμία πρόκληση από τους αστυνομικούς τόσο κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων, όσο και γενικότερα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη. 

Μέσα στην εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν ειδικές συσκέψεις στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης για την εφαρμογή του σχεδιασμού αυτού.

Ο βασικός άξονας είναι να μην γίνουν επεισόδια από τα άτομα του αναρχικού και του αντιεξουσιαστικού χώρου και για αυτό η παρουσία της Αστυνομίας κατά τη διάρκεια της εβδομάδας στον χώρο του πρώην Παραρτήματος που αποτελεί και τον τόπο συγκέντρωσης τους, θα πρέπει να είναι κάτι παραπάνω από διακριτική. 

Επίσης, βάρος θα δοθεί στην φύλαξη και στην προστασία συγκεκριμένων σημείων και κτιρίων της Πάτρας που πιθανότατα να αποτελέσουν στόχους για τα άτομα του αναρχικού χώρου, ενώ θα υπάρχουν συνεχείς περιπολίες γύρω από το Αστυνομικό Μέγαρο, όσο και από κτίρια της Αστυνομίας για τυχόν "καταδρομικές" επιθέσεις.