Ο σχεδιασμός για το Χριστουγεννιάτικο χωριό στην πλατεία Γεωργίου έχει ξεκινήσει και όπως έχουν γνωστοποιήσει και οι άνθρωποι της δημοτικής αρχής στα social media, οι κατασκευαστικές εργασίες από πλευράς του Καρναβαλικού Συνεργείου έχουν ολοκληρωθεί.

Το επίκεντρο του Χριστουγεννιάτικου διακόσμου εκτός από το χωριό της πλατείας Γεωργίου θα είναι και φέτος η ακτίνα Αγίου Νικολάου – Τριών Συμμάχων και Πλατεία Όλγας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα στολιστούν και άλλα σημεία του κέντρου.

Σε ότι αφορά το Χριστουγεννιάτικο χωριό θα γίνουν κάποιες αλλαγές εντός του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου της φάτνης, με νέες φιγούρες, ενώ θα υπάρξει και φωτεινό μεταλλικό αστέρι, με κάποιες προσθήκες χρωμάτων.

Είναι πιθανό μάλιστα να μπει στο χωριό φέτος και δεύτερο μεταλλικό φωτεινό αστέρι, ενώ στα καινούργια στοιχεία θα είναι ο Ρούντολφ το ελαφάκι και το Καρουζέλ. Επίσης, αλλαγές και βελτιώσεις θα υπάρξουν και σε άλλες φιγούρες του Χριστουγεννιάτικου χωριού.


Kεντρικό ρόλο πέρα από την φάτνη θα έχει ο μεγάλος Άγιος Βασίλης, το πανύψηλο έλατο και τα ξύλινα σπιτάκια. Εκτός της πλατείας Γεωργίου, το μεταλλικό φωτεινό δέντρο αναμένεται να μπει και φέτος στην πλατεία Τριών Συμμάχων, με τον ανάλογο διάκοσμο που θα ξεκινάει από ψηλά της Αγίου Νικολάου.

Στην πλατεία Όλγας αναμένεται να τοποθετηθούν διάφορα στολίδια στα δέντρα και ένα μικρό χριστουγεννιάτικο χωριό, με παλαιότερες κατασκευές. Πάντως και φέτος γιορτινά στοιχεία θα μπουν σε κάθε γειτονιά της πόλης, όπως στην Αγίας Σοφίας, στα Ψηλαλώνια, στα Προσφυγικά κτλ.

Θυμίζουμε ότι και φέτος τα φώτα αναμένεται να ανάψουν την παραμονή του Αγίου Ανδρέα, ενώ οι εργασίες για το χωριό της πλατείας Γεωργίου θα ξεκινήσουν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.