Πιστή στο ραντεβού της η Πάτρα, διοργανώνει για ακόμη μία χρονιά το Ανοικτό Αναπτυξιακό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα-Πάτρα 2023 εις μνήμη Ιωάννη Ασημακόπουλου, στις 18 και 19 Νοεμβρίου, στο ΠΕΑΚ -Κλειστό Γυμναστήριο Κώστας Πετρόπουλος. Την οργανωτική ευθύνη έχει η τοπική επιτροπή της ΕΦΟΕπΑ.

Διακόσιοι και πλέον φερέλπιδες αθλητές και αθλήτριες θα λάβουν μέρος στις κατηγορίες νέων ανδρών-νέων γυναικών, εφήβων-νεανίδων, παίδων-κορασίδων, παμπαίδων - παγκορασίδων και μίνι παμπαίδων και παγκορασίδων από 46 σωματεία της Ελλάδος.

Το Κλειστό Γυμναστήριο Κώστας Πετρόπουλος όπου θα φιλοξενηθούν οι αγώνες, αναμένεται να γεμίσει με αθλητές κι αθλήτριες που θα αγωνισθούν σε 12 τραπέζια και θα τους παρακολουθήσουν γονείς παράγοντες και προπονητές που θα τους συνοδεύουν, αλλά και φίλοι του αθλήματος που θα βρεθούν στο στάδιο για να παρακολουθήσουν ένα πρωτάθλημα που πάντα προσφέρει θέαμα με πολλές και δυνατές αναμετρήσεις.

Την διοργάνωση έχει αναλάβει η Τοπική Επιτροπή της Πάτρας, η οποία με την εμπειρία της και τη βοήθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης ,αλλά και των τοπικών επιχειρήσεων ως χορηγών, ευελπιστεί να καταφέρει να αναδείξει για ακόμη μία φορά το αναπτυξιακό αυτό πρωτάθλημα ως ένα από τα κορυφαία πανελληνίως.

Σκοπός της επιτροπής είναι η επιτυχία τόσο στον αγωνιστικό τομέα όσο και στον οργανωτικό ώστε οι διαγωνιζόμενοι από την πόλη μας και από 46 σωματεια από την Ελλάδα να αποκομίσουν θετικές εμπειρίες και αναμνήσεις, που θα τους επιτρέπουν να επιλέγουν την πόλη μας με τη συμμετοχή τους στο Αναπτυξιακό της Πρωτάθλημα.