Η περίοδος της Eurovision ξεκίνησε και επίσημα, αφού η Γαλλία έδωσε στη δημοσιότητα όχι μόνο τον καλλιτέχνη που θα την εκπροσωπήσει στη σκηνή του Μάλμε τον Μάιο του 2024 αλλά και το τραγούδι που αυτός θα ερμηνεύσει. Έτσι η χώρα άνοιξε πρώτη το πανευρωπαϊκό μουσικό γαϊτανάκι και μάλιστα αρκετά νωρίς για τα δεδομένα του διαγωνισμού.

Πρόκειται για τον 34χρονο Slimane (Σλιμάν). Ο αλγερινής καταγωγής τραγουδιστής, που θα διεκδικήσει την πρωτιά στη Eurovision με τα γαλλικά χρώματα, είναι ο νικητής του γαλλικού The Voice το 2016, ενώ νωρίτερα είχε συμμετάσχει σε σειρά μουσικών talent-shows όπως το X-Factor, το Popstars, το Encore une chance και το Nouvelle Star.

Έχοντας κυκλοφορήσει μία σειρά από επιτυχημένα singles σε Γαλλία και Βέλγιο, τη σεζόν 2018-19 ο Slimane συμμετείχε ως κριτής στο βελγικό Voice, ενώ από το 2020 κάθεται σταθερά στην κριτική επιτροπή της παιδικής βερσιόν του μουσικού talent show στην ίδια χώρα.

Το τραγούδι με το οποίο ο Slimane θα επιχειρήσει να φέρει τη νίκη στο Παρίσι ονομάζεται Mon Amour (Αγάπη Μου) και είναι μία δυναμική μπαλάντα, που θυμίζει αρκετά την περσινή συμμετοχή της Ιταλίας με τον Marco Mengoni αλλά και εκείνη της Γαλλίας το 2021 με την Barbra Pravi, που μάλιστα είχε καταλάβει τη 2η θέση.

Οι αντιδράσεις των fans της Eurovision μετά την κυκλοφορία του τραγουδιού είναι κατά βάση θετικές, αν και όλοι παραμένουν ασφαλώς επιφυλακτικοί, δεδομένου πως είναι μόλις το πρώτο από τα φετινά κομμάτια που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.


Slimane - Mon Amour (Live Performance)