Για τη συνεννόηση Ελλάδας - Τουρκίας στο μεταναστευτικό, που έχει φέρει μείωση των ροών και τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, μίλησε ο υπουργός Μετανάστευσης, Δημήτρης Καιρίδης.

«Τον Οκτώβριο είχαμε μια μείωση κατά 43% και το Νοέμβριο η πτώση των μεταναστευτικών ροών θα ξεπεράσει το 70%», εκτίμησε ο υπουργός Μετανάστευσης, με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας πως «η ήττα της Χαμάς πρέπει να είναι και πολιτική όχι μόνο στρατιωτική, πρέπει να εξοντωθεί η Χαμάς».

Τόνισε επίσης ότι η τριχοτόμηση της Ευρώπης στο ζήτημα της Παλαιστίνης δεν ειναι αποτελεσματική πολιτική.

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Καιρίδης υπογράμμισε ότι «έχουμε συνεννόηση με την Τουρκία για το μεταναστευτικό και παρατηρείται ήδη μεγάλη μείωση των ροών και περισσότερο από τα τέλη Σεπτεμβρίου, καθώς τον Οκτώβριο είχαμε μια μείωση κατά 43%». Παράλληλα, εκτίμησε πως το Νοέμβριο η πτώση των μεταναστευτικών ροών θα ξεπεράσει το 70%.

Πρόσθεσε πάντως ότι οι τουρκικές αρχές ασφαλείας συνεργάζονται με έναν τρόπο που δεν το έκαναν μέχρι χθες και έχουν ελέγξει και τον Έβρο, στο χερσαίο σύνορο και στο Αιγαίο, που είναι επίσης δύσκολο.

«Η προσπάθεια μας είναι να διαφυλάξουμε την ελληνοτουρκική προσέγγιση, καθώς είμαστε καθοδόν για το συμβούλιο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 7 Δεκεμβρίου» επισήμανε ο κ. Καιρίδης.