Μπορεί να έχουν ξεκινήσει την λειτουργία τους οι παρεμβάσεις για την έξυπνη πόλη στην επικράτεια του Open Mall, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε ένα ποσοστό των έξυπνων κάδων που έχουν μπει σε διάφορα σημεία της επικράτειας του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου, δεν λειτουργεί το λογισμικό τους το οποίο είναι να ειδοποιεί μέσω των αισθητήρων που έχει ο καθένας τους την πληρότητα της χωρητικότητας τους για την αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών σε πραγματικό χρόνο.

Πιο συγκεκριμένα το πρόβλημα αυτό έχει προκύψει αφού σε κάποιες περιοχές δεν υπάρχει δίκτυο. Πρόβλημα όμως υπάρχει και στην εφαρμογή για τις έξυπνες θέσεις στάθμευσης μέσω των αισθητήρων που έχουν μπει σε διάφορα σημεία του Open Mall. Πιο συγκεκριμένα δεν λειτουργούσαν λόγω των ηλεκτρολογικών προβλημάτων οι δύο μεγάλοι ηλεκτρονικοί πίνακες που έχουν εγκατασταθεί στην Κορίνθου και Καρόλου και στον δρόμο της Αγίας Σοφίας.

Οι δύο πίνακες ειδοποιούν τους οδηγούς σε πραγματικό χρόνο για την κατάσταση στο κέντρο και την κίνηση, αλλά και για το αν υπάρχουν ελεύθερες θέσεις στάθμευσης ή είναι κατειλημμένες. Σε ότι αφορά τα ηλιακά παγκάκια λειτουργούν κανονικά, αν και κάποια από αυτά έχουν βαφτεί και έχουν γραφεί επάνω τους διάφορα συνθήματα (ειδικότερα σε αυτά της πλατείας Όλγας), ενώ οι δύο φωτεινές διαβάσεις λειτουργούν κανονικά. 

Πάντως, τα όποια προβλήματα υπάρχουν δεν είναι σοβαρά και αναμένεται να ξεπεραστούν. Ωστόσο, το μεγάλο πρόβλημα, δεν είναι τεχνικής φύσεως. Έχει να κάνει με το ότι οι περισσότεροι από τους δημότες δεν γνωρίζουν καν τις έξυπνες αυτές δράσεις και εφαρμογές που υπάρχουν στο Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία εκστρατεία ενημέρωσης ή μια καμπάνια από τον Δήμο.