Δεν θα προλάβει ούτε το έργο της ανάπλασης της Άνω πόλης να είναι έτοιμο εντός του χρονοδιαγράμματος που απαιτεί το ΕΣΠΑ 2014-2020.  

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εργασίες που γίνονται στα τέσσερα σημεία που έχουν βρεθεί αρχαία, αλλά και οι παρεμβάσεις που έχουν ξεκινήσει για τις αλλαγές του δικτύου της ύδρευσης, όπως και της ΔΕΗ έχουν φέρει καθυστερήσεις στην όλη εξέλιξη της ανάπλασης.

Καθυστερήσεις που δεν υπολογίζονταν αρχικά. Σε ότι έχει να κάνει με τις εργασίες ανασκαφής για τα αρχαία που έχουν εντοπιστεί σε τέσσερα σημεία της ανάπλασης της Άνω πόλης οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρχαιολόγοι που έχουν προσληφθεί για αυτή τη δουλειά, βρίσκουν συνεχώς νέα ευρήματα.

Η σημασία των ευρημάτων αυτή θα αξιολογηθεί και αυτό θα κρίνει και την πορεία των εργασιών της ανάπλασης της Άνω πόλης. Μέχρι ώρας οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί στην οδό Παντοκράτορος, συνεχίζονται από την Λόντου και μετά - επί της Μπουκαούρη - ενώ το κύριο μέρος των εργασιών αυτή τη στιγμή γίνονται στους δρόμους γύρω από τα Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο.

Οι παρεμβάσεις έχουν προχωρήσει επίσης και στα στενά της Άνω πόλης, χωρίς όμως να έχουν ολοκληρωθεί. Το έργο αναμένεται να είναι έτοιμο πλέον με βάση τις νέες εκτιμήσεις εντός του καλοκαιριού του 2024. Μετά δηλαδή από σχεδόν τρία χρόνια.