Οργή και αγανάκτηση από τους κατοίκους της Πάτρας, τόσο στο κέντρο, όσο και στις συνοικίες. Αυτό είναι το αίσθημα που κυριαρχεί στην πόλη μετά από την ισχυρή μεν βροχόπτωση που κράτησε όμως για σχεδόν μισή ώρα και έκανε τους δρόμους της πόλης να μοιάζουν με... Βενετία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πυροσβεστική υπηρεσία δεν σταμάτησε να δέχεται κλήσεις από κατοίκους και καταστηματάρχες που πίστεψαν ότι οι χώροι τους θα πλημμυρίσουν. Έγιναν δεκάδες καταγραφές συμβάντων και αρκετές ακόμα αντλήσεις υδάτων από τα ισόγεια καταστήματα και τα σπίτια που είχαν γεμίσει νερά.

Οι κλήσεις που δέχτηκε η πυροσβεστική ήταν πάνω από 200, ενώ η καταμέτρηση των συμβάντων συνεχιζόταν μέχρι αργά το μεσημέρι. «Τα φρεάτια ήταν βουλωμένα για αυτό είδαμε τους δρόμους να πλημμυρίζουν.

Δεν εξηγείται διαφορετικά αυτή η κατάσταση που είδαμε στους δρόμους. Έπεσε νερό, αλλά από την άλλη δεν ξέρουμε τι έχουν κάνει οι αρμόδιοι στο διάστημα που μεσολάβησε από την τελευταία πλημμύρα για να μην έχουμε πάλι τα ίδια» έλεγε χαρακτηριστικά δημότης που είδε το ισόγειο διαμέρισμα του να γεμίζει με νερά.

Σε άλλη περίπτωση, σύμφωνα με αναφορές δημοτών, στα παράπονα που έκαναν προς την ΔΕΥΑΠ, εκεί έριχναν το μπαλάκι στις υπηρεσίες του δήμου και οι υπάλληλοι στις υπηρεσίες έκαναν το αντίστροφο. Άντε βρες άκρη με λίγα λόγια. 

Και η εύλογη ανησυχία που έχουν αρκετοί δημότες της πόλης είναι τι θα γίνει το επόμενο διάστημα, καθώς έχουμε μπροστά μας έναν χειμώνα ολόκληρο...