Συστατικά

Για τη βάση θα χρειαστείς

4 κρόκους αβγών
4 ασπράδια αβγών
120 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

Για την κρέμα θα χρειαστείς:

500 γρ. φρέσκο γάλα, πλήρες
4 κρόκοι αυγών
80 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ. κορν φλάουρ
1 κουτ. σούπας μαύρο ρούμι
20 γρ. βούτυρο
300 γρ. μαρμελάδα
λίγη ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

Ρίχνεις στο μίξερ τους κρόκους και 90 γρ. ζάχαρη και χτυπάς καλά με το σύρμα μέχρι να ασπρίσει το μείγμα
Βάζεις το μείγμα σε ένα δεύτερο μπολ, πλένεις το μίξερ και ρο σύρμα και χτυπάς τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μαρέγκα
Ρίχνεις τη μισή μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων και ανακατεύεις καλά
Προσθέτεις το αλεύρι ανακατεύοντας και συνεχίζεις με την υπόλοιπη μαρένγκα
Στρώνεις σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και απλώνεις ομοιόμορφα το μείγμα
Το ψήνεις στους 180 βαθμούς για 10 περίπου λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα
Το αφήνεις να κρυώσει και το ξεκολλάς από το χαρτί
Ρίχνεις το γάλα σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνεις σε μέτρια φωτιά
Σε ένα μπολ βάζεις τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ, το αλεύρι και τους κρόκους των αυγών και τα ανακατεύεις απαλά
Λίγο πριν πάρει βράση το γάλα προσθέτεις το 1/3 στο μείγμα των κρόκων και ανακατεύεις
Αδειάζεις το περιεχόμενο του μπολ στην κατσαρόλα και ανακατεύεις μέχρι να πήξει
Μόλις εμφανιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια αφαιρείς την κατσαρόλα από την εστία και προσθέτεις το βούτυρο και το ρούμι
Ανακατεύεις καλά και αδειάζεις την κρέμα σε ένα σκεύος
Την σκεπάζεις με διάφανη μεμβράνη και την αφήνεις αρχικά στην άκρη να κρυώσει και στη συνέχεια την βάζεις στο ψυγείο για 3-4 ώρες
Τοποθετείς την κρύα κρέμα σε ένα μπολ και ανακατεύεις για να γίνει απαλή και αφράτη
Απλώνεις τη βάση του cake σε αντικολλητικό χαρτί και βάζεις στην επιφάνεια ομοιόμορφα αρχικά τη μαρμελάδα και στη συνέχεια την κρέμα
Τυλίγεις σε μορφή ρολού μαζί με το χαρτί και βάζεις το cake στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Πασπαλίζεις με άχνη, το κόβεις και σερβίρεις.

Πηγή: tlife.gr