Τρείς σημαντικοί φορείς, το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας ΠΠ, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας στην Πάτρα και το ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας, συνδιοργανώνουν για πρώτη φορά στην Πάτρα, τη Γιορτή της Επιστήμης.

Η Γιορτή της Επιστήμης προκηρύσσεται κάθε χρόνο από το 1991  από το Υπουργείο Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας της  Γαλλίας με στόχο να προωθήσει την επιστήμη και να την κάνει προσιτή σε όλους. Διοργανώνεται από Πανεπιστήμια και επιστημονικούς φορείς της Γαλλίας και από τις Υπηρεσίες Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης των Πρεσβειών της Γαλλίας σε πολλές χώρες του κόσμου, κάθε χρόνο με διαφορετικό θέμα.

Στην Ελλάδα κύριος διοργανωτής της Γιορτής της Επιστήμης είναι το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας. Το θέμα της φετεινής γιορτής είναι «Το νερό στη δίνη της κλιματικής κρίσης».

Το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας ΠΠ συμμετέχει με τις Μουσειοσκευές του  για το νερό «Οι περιπέτειες της Σταγονούλας, ο κύκλος του νερού», για την Γ&Δ Δημοτικού και «Άκης Σταγονάκης, η πηγή της ζωής...» για την Ε&ΣΤ Δημοτικού. Εκπαιδευμένοι εθελοντές εμψυχωτές του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας θα ταξιδέψουν σε σχολεία της Πάτρας από 6-16/11/2023 και θα ταξιδέψουν τους μαθητές στον κόσμο του νερού μέσα από παραμύθια, παιχνίδια, πειράματα και βιωματικές δράσεις. Η Μουσειοσκευή για την Ε’ & ΣΤ’ Δημοτικού συνοδεύεται και με πρόσθετο εκπαιδευτικό υλικό στα γαλλικά που προετοίμασαν το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας στην Πάτρα και η Σύμβουλος Εκπαίδευσης Γαλλικής Γλώσσας Αχαϊας.

Οι Μουσειοσκευές θα παρουσιαστούν στο κοινό σε Υβριδική Εκδήλωση με τίτλο «ΜΕΤ ΠΠ: Μουσειοσκευές για το νερό»Συμβάλλοντας στην ευαισθητοποίηση των μαθητών για τη σημασία του νερού, την Κυριακή 12/11/2023, στις 18.30. Στη συνέχεια θα είναι διαθέσιμες με ραντεβού στα σχολεία για να τις χρησιμοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί με τους μαθητές τους. Για περισσότερες πληροφορίες:

Οι μουσειοσκευές του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας ταξιδεύουν στα σχολεία της Πάτρας στο πλαίσιο της Γιορτής της Επιστήμης 2023 (upatras.gr)

Μουσειοσκευές (upatras.gr)