Δεν έπεφτε "καρφίτσα" στα τραπεζάκια των καταστημάτων εστίασης όλη την διάρκεια του Σαββάτου, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

Από νωρίς, λίγο και μετά από την παρέλαση, τα καφέ στο κέντρο της Πάτρας είχαν γεμίσει από κόσμο. Το μεσημέρι όμως την σκυτάλη από τα καφέ πήραν τα εστιατόρια, με δεκάδες οικογένειες και παρέες να βγαίνουν για φαγητό.

Το βασικό πιάτο που κυριάρχησε ήταν ο βακαλάος σκορδαλιά, με αρκετό κόσμο να συνδέει την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με αυτή την παράδοση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όλα τα μαγαζιά στα Βραχνείκα το μεσημέρι του Σαββάτου ήταν «τίγκα», οι κρατήσεις είχαν γίνει κατά την διάρκεια της εβδομάδας, ενώ το ίδιο σκηνικό υπήρχε σε όλη σχεδόν την παραλιακή ζώνη της Πάτρας, στην Ηρώων Πολυτεχνείου, στην Πλαζ και στο Ρίο.

Ο ίδιος χαμός για μεσημεριανή έγινε και στα καταστήματα εστίασης της Τριών Ναυάρχων, όπως και σε άλλες πιάτσες του κέντρου της Πάτρας. Το απόγευμα ήρθε η σειρά της Ρήγα Φεραίου για να γεμίσει από κόσμο, καθώς τα καταστήματα του πεζόδρομου τίγκαραν, ενώ το ίδιο ίσχυσε και για την Παντανάσσης , την Γεροκωστοπούλου και την πλατεία Γεωργίου.

Πανζουρλισμός από τις βραδινές ώρες και μετά και στον πεζόδρομο της Ηφαίστου, στην πλατεία Μάρκατο, ενώ σύμφωνα με τα όσα μάθαμε έγινε χαμός και στα νυχτερινά κέντρα από τα μεσάνυχτα και μετά, τόσο σε αυτά με live μουσική, όσο στα clubs.