Τελειώνουν οι πτήσεις για το αεροδρόμιο του Αράξου με το τέλος του Οκτωβρίου και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η καλοκαιρινή σεζόν ήταν αρκετά καλή για τον κρατικό αερολιμένα.

Η επιβατική κίνηση έφτασε τους 150.000 επιβάτες στο σύνολο της σεζόν (αφίξεις – αναχωρήσεις), με βάση πάντα τις εκτιμήσεις, δηλαδή ανέβηκε πάνω από 40.000 σε σύγκριση με την περσινή σεζόν.

Ωστόσο, η ολοκληρωμένη εικόνα με τα επίσημα στοιχεία για το πως κύλησε η φετινή καλοκαιρινή σεζόν θα δοθεί για το αεροδρόμιο του Αράξου θα δοθεί μέσα στις επόμενες ημέρες. Αν πάντως όλα αυτά τα στοιχεία επαληθευτούν ο Άραξος θα έχει πετύχει ένα σημαντικό βήμα στο να πλησιάσει την περίοδο πριν από την πανδημία όπου η επιβατική κίνηση είχε ξεπεράσει και τους 180 με 185.000 επιβάτες.

Κι αυτό θα είναι σημαντικό κατόρθωμα, με δεδομένα τα προβλήματα που υπάρχουν στο αεροδρόμιο του Αράξου, τόσο σε υποδομές, όσο και σε έμψυχο δυναμικό, με την κυβέρνηση να έχει δείξει τις προθέσεις της και να το ετοιμάζει μαζί με τα υπόλοιπα 22 περιφερειακά αεροδρόμια για να το βγάλει στο «σφυρί». Αν και εφόσον βέβαια υπάρξει επενδυτής…