Για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερις ημέρες, οι αστυνομικές υπηρεσίες της Κρήτης εντοπίζουν αρχαία νομίσματα στην κατοχή Ελλήνων κατοίκων του νησιού, με αποτέλεσμα να εξετάζεται αν είναι προϊόντα λαθρανασκαφών και αν αυτές έγιναν στην ίδια περιοχή, που δεν έχει εντοπιστεί ακόμη.

Ο δεύτερος Έλληνας συνελήφθη την Πέμπτη σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας από αστυνομικούς του Τ.Α.Ε. Μεσσαράς, οι οποίοι έκαναν στοχευμένο έλεγχο στο Ι.Χ. αυτοκίνητο που επέβαινε και, στη συνέχεια, ερεύνησαν το σπίτι του. Συνολικά, βρήκαν 20 αρχαία νομίσματα τα οποία παραδόθηκαν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου για να χρονολογηθούν και να αξιολογηθούν, ενώ κατασχέθηκαν και 39 κροτίδες, δυο μαχαίρια και μια θήκη κυνηγετικού όπλου. Ο δράστης παραπέφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου κατηγορούμενος για παραβάσεις των νόμων περί όπλων, περί ειδών πυροτεχνίας και περί προστασίας αρχαιοτήτων.

Υπενθυμίζεται ότι τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει και άλλος ένας Έλληνας, ο οποίος είχε συλληφθεί το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, μετά τον έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας και του Τ.Α.Ε. στο σπίτι του σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνου, όπου είχαν κατασχεθεί ένα πιστόλι που εστάλη για βαλλιστική εξέταση, τρία κυνηγετικά όπλα, φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, μια σκοπευτική διόπτρα και 440 κροτίδες, αλλά και 19 αρχαία νομίσματα την προέλευση των οποίων δεν αποκάλυψε.