Η παλαιστινιακή Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, ζήτησε από όλον τον κόσμο «να αναλάβει αμέσως δράση» για να σταματήσουν οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί που εντάθηκαν σημαντικά απόψε στον θύλακα αυτόν.

«Ζητάμε από τις αραβικές και μουσουλμανικές χώρες και από τη διεθνή κοινότητα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δράσουν τώρα για να σταματήσουν τα εγκλήματα και η σφαγή του λαού μας», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η οργάνωση.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσε ότι η Πολεμική Αεροπορία και οι χερσαίες δυνάμεις εντείνουν τις επιχειρήσεις τους στη Λωρίδα της Γάζας. «Τις τελευταίες ώρες εντείναμε τις επιθέσεις στη Γάζα» είπε ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, μιλώντας στην ισραηλινή τηλεόραση.

Σύμφωνα με τον Χαγκάρι, η Πολεμική Αεροπορία εξαπολύει πλήγματα σε σήραγγες της Χαμάς και σε άλλες υποδομές.

«Εκτός από τις επιθέσεις που έγιναν τις τελευταίες ημέρες, οι χερσαίες δυνάμεις επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους απόψε», πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει εάν αυτή θα είναι η αρχή των χερσαίων επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στη Γάζα.

Η παλαιστινιακή εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Jawwal ανέφερε ότι λόγω των σφοδρών βομβαρδισμών έχουν διακοπεί οι τηλεπικοινωνίες και η σύνδεση στο Ίντερνετ. Η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσε εξάλλου ότι έχασε την επαφή με τις υπηρεσίες της στη Γάζα και τις ομάδες της που εργάζονται στον θύλακα.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου από τη Γάζα είπαν ότι τα κινητά τους λειτουργούν μόνο όταν βρίσκονται σε περιοχές όπου πιάνουν σήμα από το ισραηλινό δίκτυο.