Μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που χθες ασχολήθηκε με την κρίση στη Μέση Ανατολή και σήμερα με θέματα οικονομίας και ευρωζώνης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε δηλώσεις.

Η αναφορά σε ανθρωπιστικές παύσεις στέλνει το μήνυμα ότι το Ισραήλ πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη του το τι συμβαίνει στη Γάζα.

Υπάρχει ευρεία ανησυχία επέκτασης της κρίσης και θέλω να τονίσω ότι επανέρχεται το θέμα της επίλυσης του Παλαιστινιακού που στηρίζεται στη φιλοσοφία των δύο κρατών. Αν φάνηκε κάτι μετά την επίθεση είναι ότι δεν θα αντιμετωπιστεί μόνο με συνθήκες ασφαλείας αλλά με τη λύση των δύο κρατών.

Για τις δηλώσεις Ερντογάν για τη Χαμάς

Η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση δεν εκφράζει τον παλαιστινιακό λαό και αν δει κανείς τις θηριωδίες που έγιναν στο Ισραήλ είναι δύσκολο κανείς να υποστηρίξει το αντίθετο.

Εκτός κλίματος ο Ερντογάν όταν δεν αντιμετωπίζει αυτή την πραγματικότητα για το τι συνιστά η Χαμάς. Θεωρώ δεν πρέπει να επηρεάσει τον πλαίσιο του ελληνιτουρκικού διαλόγου. Παραμένουμε προσηλωμένοι σε αυτό.

Τι θα κερδίσει η Ελλάδα με την αναθεώρηση του προϋπολογισμού, ποιος ο στόχος

Κάναμε μια πρώτη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, δεν ήταν εύκολη συζήτηση.

Η Εθνική μας θέση είναι ότι η Ελλάδα δεν θα συμφωνήσει σε μια λύση που θα περιλαμβάνει την Ουκρανία και τίποτα άλλο. Χρειαζόμαστε περισσότερα χρήματα για το μεταναστευτικό. Εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε συνεργασίες με γειτονικές χώρες που φιλοξενούν πρόσφυγες.

Χρειαζόμαστε περισσότερα χρήματα για φυσικές καταστροφές.

Ακρίβεια

Η κυβέρνηση εχέι ήδη μεριμνήσει μέσα από την ανακοίνωση των πρωτοβουλιών μας για το επίδομα θέρμανσης, ανάλογα με το που βρίσκονται και πόση ενέργεια καταναλώνουν για να θερμανθούν. Υπήρχε μια αδικία για όσους ζεσταίνονται με ηλεκτρικό ρεύμα, από τη Δευτέρα θα υπάρξει μια παρέμβαση για αυτούς.