Ο Δημήτρης Σαμόλης μίλησε στο «Στούντιο 4» για την παράσταση «Στρακαστρούκες» στο θέατρο «Μικρό Γκλόρια» την οποία γράφει και στην οποία πρωταγωνιστεί. Με αφορμή την παράσταση αναφέρθηκε και στο bullying που έχει βιώσει σε διάφορες φάσεις της ζωής του.

«Νομίζω ότι ήμουν αυτό το παιδί. Από τη μία ήμουν και δημοφιλής στο σχολείο και από την άλλη δεχόμουν και τα βέλη, οπότε ήμουν με το ένα πόδι εδώ και το άλλο εκεί. Ότι ένα αγόρι στα 13 του δεν παίζει μπάλα και τραγουδά… Δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο, μπορούμε να πούμε πολλά επάνω σε αυτό. Τα παιδιά δεν φιλτράρουν αυτό που λένε, οπότε μπορεί να στοχοποιηθούν πιο εύκολα. Στοχοποιήθηκα ως μικρός και ως μεγάλος» παραδέχθηκε ο Δημήτρης Σαμόλης.

«Όταν υποστείς bullying ως μικρός, δεν περιμένει κάποιος από εσένα να αντιδράσεις. Όταν το υποστείς ως μεγάλος είναι πιο ταπεινωτικό γιατί θα έπρεπε να μπορείς να αντιδράσεις. Ναι (σ.σ. μου έχει συμβεί). Μπορεί να είναι κάτι πολύ λεπτό, δεν χρειάζεται να είναι τεράστιο. Μπορεί κάποιος να το πει ως αστείο και χαριτωμένο στην παρέα, το οποίο δεν είναι πραγματικά αστείο. Κάποιες φορές αντιδρώ και κάποιες όχι. Θέλω να δω ότι εγώ δεν το έχω πάρει περίεργα ως πισινή ότι δεν είσαι ο περίεργος. Είναι αυτός ο δημόσιος διάλογος που έχει ανοίξει. Είναι λεπτές οι γραμμές, γκρι περιοχές και τα χρώματα θαμπώνουν με μαεστρία» είπε ο Δημήτρης Σαμόλης.