Πολλοί αγνοούμενοι μετά από σύγκρουση πλοίων στη Βόρεια Θάλασσα.

Συγκεκριμένα ανθρωποι αγνοούνται ύστερα από τη σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων κοντά στο γερμανικό νησί Χέλγκολαντ της Βόρειας Θάλασσας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κεντρική διοίκηση για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων στη θάλασσα.

Τα πλοία Polesie και Verity συγκρούστηκαν γύρω στις 06:00 το πρωί ώρα Ελλάδας σε απόσταση περίπου 12 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά του Χέλγκολαντ, με αποτέλεσμα να έχει πιθανόν βυθιστεί το Verity, σύμφωνα με την ανακοίνωση της κεντρικής διοίκησης.

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τους αγνοούμενους μέσα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι 6 μποφόρ, τα κύματα φθάνουν σε ύψος τα τρία μέτρα και η θερμοκρασία του νερού στη θάλασσα είναι στους 15 βαθμούς Κελσίου.

Αγνοούμενοι μετά τη σύγκρουση πλοίων στη Βόρεια Θάλασσα

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί τι προκάλεσε τη σύγκρουση των δύο φορτηγών πλοίων, του μήκους 190 μ΄. και πλάτους 29 μ. Polesie και του μήκους 91 μ. και πλάτους 14 μ.. Verity.

Ένας άνθρωπος διασώθηκε από τη θάλασσα και λαμβάνει τις πρώτες βοήθειες, ενώ άλλοι συνεχίζουν να αγνοούνται, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν σκάφος διάσωσης, σκάφη της αστυνομίας, αεροσκάφος με ειδικούς αισθητήρες και ένα ελικόπτερο.

Το πλοίο Polesie, με 22 επιβαίνοντες, δεν έχει βυθιστεί, σύμφωνα με τις αρχές. Το Verity έπλεε από τη Βρέμη προς την αγγλική πόλη Ίμινγκχαμ. Το Polesie έπλεε από το Αμβούργο προς την ισπανική Λα Κορούνια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ