Ο Θάνος Κιούσης, ή αλλιώς “Τonis Sfinos” τη φετινή τηλεοπτική σεζόν έχει αναλάβει έναν νέο ρόλο, αυτόν του παρουσιαστή του τηλεπαιχνιδιού 5×5.

Με αφορμή αυτόν τον νέο του ρόλο, ο Θάνος Κιούσης βρέθηκε καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο “The 2Night Show” και μέσα σε όλα αποκάλυψε την ιστορία πίσω από το χαρακτηριστικό του μουστάκι αλλά και τον ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο έκανε πρόταση γάμου στη σύζυγό του, Ιωάννα.

Για το χαρακτηριστικό του μουστάκι, ο Θάνος Κιούσης αποκάλυψε ότι το 2005 ήρθε το χαρτί του για να πάει φαντάρος και για να μην πλήττει σκέφτηκε να αφήσει μουστάκι και να το παίξει Κρητικός. Εκεί μάλιστα, γνώρισε και τον Αντώνη Ρέμο με τον οποίο ήταν “ίδια σειρά”, στην αεροπορία Τρίπολης.

Ακόμα, ο Θάνος Κιούσης αποκάλυψε ότι σπούδαζε Ηλεκτρονικός στα ΤΕΙ Πειραιά όταν αποφάσισε να παρατήσει τη σχολή του προκειμένου να πάει στο Βέλγιο για να γίνει ζογκλέρ σπουδάζοντας σε μια σχολή τσίρκου. Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα έκανε παραστάσεις στον δρόμο.

«Στον δρόμο έβγαζα πολύ καλό μεροκάματο. Στο φεστιβάλ που γινόταν στο Γκάζι έκανα τέσσερις παραστάσεις τη μέρα και είχε υπάρξει μέρα που είχα βγάλει 2000 ευρώ» παραδέχτηκε ο Θάνος Κιούσης.

«Η μάνα μου το δέχτηκε με χαμόγελο. Ο πατέρας μου, συνταξιούχος ναυτικός, όπως και τότε έτσι και τώρα απλά κούνησε το κεφάλι του. Οι γονείς μου πάντα βοηθούσαν οικονομικά, προσπαθούσα να το αποφύγω αλλά είχε χρειαστεί να ζητήσω βοήθεια. Όταν γύρισα από το Βέλγιο, είδα τυχαία στο τρένο έναν φίλο μου που μου είπε ότι κάνει μπαλέτο, είχε πολύ ωραία κίνηση και ενθουσιάστηκα. Ήμουν 28 ετών όταν πήγα σε μια σχολή χορού για ενήλικες στα Εξάρχεια για να μάθω μπαλέτο. Ξεκίνησα και ενθουσιάστηκα, έδωσα εξετάσεις στην Κρατική Σχολή και στο Υπουργείο» είπε σε άλλο σημείο ο Θάνος Κιούσης και συνέχισε,

«Πέρασα στο Υπουργείο, έκανα τον πρώτο χρόνο και άρχισε να μπλέκω με ομάδες χορού, μέσα από τον χορό ήρθε στη ζωή μου η μουσική. Αυτά μέσα σε 10-12 χρόνια. Οι γονείς μου από μικρός που ήμουν είχαν καταλάβει ότι κάτι δε πάει καλά, ότι έχω μια κλήση προς της τέχνες, οπότε ποτέ δεν υπήρξαν τροχοπέδη στις αποφάσεις μου.

Άρχισαν να με φωνάζουν σε διάφορες παρουσιάσεις, εκεί γνώρισα τον Χρήστο Φερεντίνο, μετά ξεκίνησα να συμμετέχω σε θεατρικές παραστάσεις και γνώρισα τον Αντώνη Παπαηλία με τον οποίο συνεργαζόμαστε μέχρι σήμερα».

Σχετικά με την παρουσίαση του 5×5 ο Θάνος Κιούσης αποκάλυψε ότι… αυτοπροτάθηκε.

«Για το 5×5 αυτοπροτάθηκα. Πήρα τηλέφωνο και τους είπα ότι ξέρω πως θα γίνει αυτό το παιχνίδι και ζήτησα να κάνω δοκιμαστικό. Έκανε πολύς κόσμος δοκιμαστικό… Άργησα πολύ μέχρι να έχω την απόφαση. Παρ’ όλα αυτά με πήραν και μου είπαν ότι ήμουν στους επικρατέστερους και στη συνέχεια, μου είπαν ότι θα είμαι εγώ ο παρουσιαστής» είπε.

Για τη σύζυγό του και τα παιδιά του, ο Θάνος Κιούσης ανέφερε, «Η σύζυγός μου είναι το δεξί, ίσως και το αριστερό μου χέρι. Επιμελείται το ντύσιμό μου, κάνει όλη την οργάνωση. Γνωριστήκαμε σε μια παράσταση, τη στιγμή που έπεσε η ματιά μου πάνω στην Ιωάννα κάποιος μας έβγαλε φωτογραφία. Ένιωσα αμέσως μια έλξη, αρχίσαμε να βγαίνουμε και να μιλάμε αλλά δε φανταζόμουν ότι θα παντρευτούμε. Είμαστε μαζί 10 χρόνια, τα 7 παντρεμένοι. Τα παιδιά μας, τα αγόρια μας είναι 5 και 4 ετών….

Δε θα ήθελα τα παιδιά μου να ζήσουν όλη αυτή την ανασφάλεια που έχει το δικό μου επάγγελμα. Σήμερα δουλεύεις, αύριο τι κάνεις: Το παλεύω μέσα μου, σκέφτομαι “κάνε ό,τι θέλεις αρκεί να το κάνεις τέλεια”».

Για την ιδιαίτερη πρόταση γάμου που έκανε στη σύζυγό του, ο Θάνος Κιούσης αποκάλυψε, «Έχω θέμα, δε μπορώ να κάνω τα πράγματα νορμάλ… Όταν έκανα πρόταση γάμου στην Ιωάννα μου ήρθε να ντυθώ ναύαρχος και να πάω να τη ζητήσω από τη γιαγιά και την μαμά της… Αφού ζήτησα το χέρι της, έβαλα στο λουράκι του σκύλου το μονόπετρο και πήγαμε και της έκανα πρόταση γάμου».

«Δεν μου αρέσει η ψευτιά και το δήθεν. Δε μπορώ να μου πει κάποιος ψέματα για να με χρησιμοποιήσει. Μου έχουν τύχει τέτοια παραδείγματα στην καριέρα μου« κατέληξε.