Μέσα στις αρχές του νέου έτους αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για τις τρεις άλλες μεγάλες πεζοδρομήσεις του ιστορικού κέντρου της Κάτω πόλης, δηλαδή, την Κανάρη, την Αλεξάνδρου Υψηλάντου και την Σισσίνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες και με βάση τις εκτιμήσεις οι εργασίες στον πεζόδρομο της Τριών Ναυάρχων αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους, αφού υπάρχει ήδη μια νέα καθυστέρηση στο κομμάτι της Μαιζώνος – Ρήγα Φεραίου, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί πλήρως το από πάνω κομμάτι της Κορίνθου – Μαιζώνος.

Ο εργολάβος δύσκολα θα συνεχίσει τις εργασίες σε άλλα σημεία αν πρώτα δεν ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις στην Τριών Ναυάρχων. Σημειώνουμε ότι σε όλα τα τετράγωνα της Τριών Ναυάρχων δεν έχει μπει ακόμα φωτισμός, παγκάκια και οι απαιτούμενες διαμορφώσεις του πρασίνου.

Οι εργασίες βρίσκονται αυτές τις μέρες στο κομμάτι της Αλεξάνδρου Υψηλάντου – Γούναρη. Ερωτηματικά είναι το ποιες από τις πεζοδρομήσεις του κέντρου της Κάτω πόλης, δηλαδή η Αλεξάνδρου Υψηλάντου (Μαρκάτο – Παντάνασσα), Σισσίνης (Καρατζά – Γερμανού) και Κανάρη (Αθανασίου  Διάκου – Πίνδου) θα γίνουν πρώτα.  

Αυτό θα το αποφασίσει ο εργολάβος, ενημερώνοντας ωστόσο και τη δημοτική αρχή. Πάντως και στις τρεις οδούς πέρα από τις παρεμβάσεις που θα γίνουν για την πεζοδρόμηση τους, θα χρειαστεί να γίνουν και οι ανάλογες διαμορφώσεις για την δημιουργία ποδηλατοδρόμων αφού και οι τρεις περιλαμβάνονται στο σχετικό δίκτυο που έχει οριστεί από την μελέτη της ανάπλασης.